Adrie Bout en Corrie van Liere van Varssevelds Belang aan het ontbjit. Ter ere van het 100-jarig jubileum houdt Varssevelds Belang een dorpsontbijt bij Hofshuus in Varsseveld. (foto: Roel Kleinpenning)
Adrie Bout en Corrie van Liere van Varssevelds Belang aan het ontbjit. Ter ere van het 100-jarig jubileum houdt Varssevelds Belang een dorpsontbijt bij Hofshuus in Varsseveld. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Varsseveld tikt een eitje weg

door Nick Moritz

Varsseveld - Zondags ontbijt op bed, dat klinkt als pure luxe. Zo gek maken ze het in Varsseveld niet. Je moet er je bed voor uit, maar daarna is het gezellig samen ontbijten. Varssevelds Belang zorgt voor de maaltijd, inclusief een eitje. Dat mag u samen met 200 dorpsgenoten lekker wegtikken.

"Tweehonderd deelnemers, dat zou een mooi aantal zijn", menen Adrie Bout en Corrie van Liere namens de organisatie. "Vorig jaar was in Dinxperlo ook zo'n dorpsontbijt en daar kwamen er direct vierhonderd mensen op af. Daar kunnen wij ook wel op hopen, maar we zijn voorlopig uitgegaan van tweehonderd belangstellenden."

Jubileum

Het dorpsontbijt is een van de activiteiten waarmee Varssevelds Belang het honderdjarig bestaan viert. Eind maart werd in dat kader al een fotowandeling geopend. In december staat een ijsbaantje voor de jeugd gepland. Nu slokt het komende dorpsontbijt even alle aandacht op. "Als Varssevelds Belang proberen we de de leefbaarheid in het dorp te ondersteunen. Contact met elkaar is daar een belangrijk onderdeel van. Met zo'n dorpsontbijt stimuleer je dat zeker. Het is niet echt een origineel idee. Er zijn meer dorpen in de omgeving die dit doen. Juist daarom weten we hoe leuk het is. Het draaiboek voor het evenement hebben we uit Etten gekregen. Daar wordt al sinds een paar jaar met succes een dorpsontbijt georganiseerd."

Plakjes kaas

De zeshonderd leden van Varssevelds Belang zijn via een brief al op de hoogte gebracht van het ontbijt. Zij mogen zondag 24 juni gratis aanschuiven aan de buffettafels bij Gesinkschure. Niet-leden betalen slechts 3 euro voor het feestelijke evenement. "Dankzij sponsoring kunnen we de prijs zo laag houden. De winkeliers uit het dorp zijn een enorme steun voor ons. Daar hebben we aan kunnen kloppen voor brood en beleg. Ook de eieren komen via sponsoring in natura. Iedereen wil natuurlijk wel graag weten hoeveel plakjes kaas, ham en boterhammen ze moeten aanleveren. Daarom is er een duidelijke deadline voor inschrijving. Wie mee wil doen moet zich voor 15 juni opgeven. Dat kan via corrie.vanliere@upcmail.nl.

Het lijkt een hele klus om een ontbijt voor 200 mensen te organiseren. Van Liere en haar vrijwilligers draaien er de hand niet voor om. "Het is leuk om te doen. Alleen de eieren waren even lastig. Die willen we toch graag warm aanbieden en dat heeft wat extra voetjes in de aarde. Maar alles is rond, we kijken er naar uit om zondag de 24ste in alle gezelligheid veel gasten te ontvangen."

Meer berichten