Cursus EHBO

Ulft - In september 2018 start de EHBO Ulft bij voldoende deelname met een nieuwe cursus EHBO in het Almende College locatie Wesenthorst, ingang Debbeshoek.

De cursus wordt gegeven in de vorm van het E-learning principe van de Nationale Bond EHBO. Dat betekent dat de cursisten een inlog-code krijgen om het theoretische gedeelte thuis via de computer te leren. De cursus wordt afgerond met een examen via de computer en de cursist krijgt dan een certificaat voor het theoretisch gedeelte van het EHBO diploma.

Met dit certificaat wordt de cursist toegelaten tot het praktijk gedeelte. Dit praktijkgedeelte wordt op vijf avonden (waarschijnlijk woensdag) van twee lesuren aangeboden.

Kosten voor de gehele cursus (theorie, praktijk, leermiddelen en examens) bedragen 170 euro. Er zijn zorgverzekeraars die deze kosten vergoeden.

Na het behalen van het EHBO diploma wordt de cursist automatisch lid van de EHBO vereniging Ulft. De cursist is verplicht om minimaal 6 herhalingslessen per jaar te volgen om het diploma geldig te houden. De herhalingslessen worden in principe de eerste maandag van de maand gegeven van 20.00 uur tot 22.00 uur in het Almende college locatie Wesenthorst te Ulft.
De cursus is inclusief verbandleer, eerste hulp aan kinderen reanimatie en AED. Wandelletsel en Eerste Hulp bij sportletsel worden in de herhalingslessen opgenomen. Informatie: ehbo-ulft@live.nl of 0315-654558.

Meer berichten