Boekenkrant. (foto: PR)
Boekenkrant. (foto: PR)
Biebtip

Biebtip: De Boekenkrant

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek De Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek Biebtips. Elke twee weken geeft een medewerker van de bibliotheek een tip voor een boek of dvd.

Deel 109 door Annet Wamelink

De Boekenkrant


Deze keer geen boeken- of dvd tip maar een aanrader voor iedereen die meer wil weten over actueel boekennieuws: Boekenkrant.  

Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Er  wordt aandacht besteed aan literatuur, spanning, jeugd, strips en non-fictie. Bij non-fictie zijn er drie thema's die  speciale aandacht hebben: koken, reizen en gezond leven. 
In de Boekenkrant van november onder andere een interview met Graeme Simsion, auteur van de bestsellers het Rosie Project en het Rosie effect.  En een recensie over de nieuwe roman van Susan Smit  de eerste vrouw, waarin zij de liefdesgeschiedenis  van het glamourkoppel Geraldine Farrar en Lou Tellegen beschrijft. Verder diverse boekentips met boekfragmenten en columns.

Een deel van de Boekenkrant is gewijd aan jeugd- en jongerenliteratuur. In de editie van november wordt Marieke Nijkamp geïnterviewd. Marieke schreef het boek 54 minuten, een Young Adult roman over een, helaas, actueel onderwerp:  vier Amerikaanse tieners Autumn, Claire, Sylvia en Tomas worden gevolgd tijdens een 54 minuten durende schietpartij op hun highschool in Alabama. Dit boek is op dit moment in bestelling bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort en zal weldra te leen zijn.
In de rubriek non fictie o.a. een recensie over het nieuwste boek van  Geert Mak de levens van Jan Six, een recensie de autobiografie Johan Cruijf: mijn verhaal. En nog veel meer boekennieuws.

Ik ben zelf erg enthousiast over de inhoud van de Boekenkrant, je bent zo altijd op de hoogte van het laatste boekennieuws, de besprekingen zijn heel divers, evenals de boekfragmenten. Teveel om alle onderdelen van de Boekenkrant te benoemen. Maar weet je even niet wat je wilt lezen? De Boekenkrant biedt gegarandeerd inspiratie!

Omdat het erg actueel boekennieuws is zijn nog niet altijd alle boeken aanwezig in de Bibliotheek, maar leuk om op je verlanglijstje te zetten.
Boekenkrant ligt in alle vestigingen op de leestafel.
Meer actueel boekennieuws vind je op www.boekenkrant.com.

Meer berichten