fragment uit de film
fragment uit de film (Foto: PR)

Filmhuis DRU Cultuurfabriek presenteert "Loving"

Het Filmhuis van de DRU Cultuurfabriek in Ulft presenteert op woensdag 16 mei de Amerikaanse dramafilm “Loving" uit 2016. De film is geregisseerd door Jeff Nichols, met in de hoofdrollen Joel Edgerton, Ruth Negga en Will Dalton. De film werd in november 2016 in de Verenigde Staten uitgebracht. Ruth Negga was in 2017 genomineerd voor een Oscar in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol.

Over de film:
Richard en Mildred Loving, een blanke man en Afro-Amerikaanse vrouw, trouwen in 1958 in Virginia en worden vervolgens gearresteerd en veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. In de jaren vijftig en zestig zijn interraciale huwelijken in het zuiden van Amerika verboden en strafbaar. Ze krijgen te horen dat de straf alleen vervalt als ze de staat verlaten. In dit waargebeurde verhaal strijden de Lovings negen jaar lang in de rechtbank voor hun recht om als familie samen te mogen leven.

Het Filmhuis in Ulft heeft veel voordelen boven andere: goed bereikbaar, gratis en dichtbij parkeren, heerlijke stoelen (in de theaterzaal), digitale projectie en na afloop gezellig borrelen en nakletsen in het gezellige en geheel vernieuwde grand café Het Schaftlokaal.

“Loving", woensdag 16 mei, 20.00-22.03 uur - Rabobankzaal DRU Cultuurfabriek, Ulft (vanaf 12 jaar). Een kaartje kost € 6,-- en is verkrijgbaar aan de balie (de volledige programma flyer is hier ook te vinden) òf via de website www.drucultuurfabriek.nl.
Twee weken later, op woensdag 30 mei, is de film “Mustang" te zien.

Meer berichten