Foto: Guus Tinnevelt

Flessenactie Dansgarde Iseldonk in Ulft

Ulft - Op donderdag 24 mei gaan de jeugdleden van Dansgarde Iseldonk lege statiegeld-flessen inzamelen in Ulft. De jeugdleden en begeleiding willen hiervoor de inwoners van Ulft huis aan huis bezoeken tussen 18.00 en 20.00 uur.

De dansvereniging heeft al jaren de wens om alle dansgroepen van nieuwe show-danskleding te voorzien. Met de opbrengst van deze flessenactie hoopt het bestuur deze nieuwe danstenues te kunnen financieren.

Lege flessen kunnen eventueel ook tot 24 mei worden ingeleverd tijdens de danslessen op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond aan de Stenenmaat 2 te Ulft.

Met bijna 70 jeugdleden in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar maakt Dansgarde Iseldonk deel uit van carnavalsvereniging Stichting Iseldonk, het overkoepelend orgaan van het Ulftse carnaval, en verzorgt o.a. tijdens de jaarlijkse carnavals-pronkzittingen diverse dansoptredens. Verder loopt de dansvereniging als enthousiaste groep mee aan de Iseldonkse carnavalsoptocht.

Voorafgaand en tevens als afsluiting van het carnaval worden er diverse dansfestivals en danswedstrijden bezocht om de ingestudeerde dansen ook aan het publiek buiten Ulft te kunnen tonen. Hiermee zijn door de dansvereniging ook dit jaar al diverse prijzen in de wacht gesleept. Sinds twee jaar wordt er in maart een eigen ‘Dansgardefestival Iseldonk’ gehouden. Diverse dansgroepen uit de Achterhoek, de Liemers en Twente nemen hieraan deel. De vereniging wil hiervan een jaarlijks evenement maken.

Voor meer informatie en/of aanmeldingen : www.iseldonk.com en dansgardeiseldonk@gmail.com .

Meer berichten