Ben je helemaal koekoek! Kleinschalig en luchtig theaterfestival over psychische stoornissen, geestelijke klachten en rare kronkels

Ulft - Wat gebeurt er allemaal als je geestelijk in de war raakt? En wat doet dit met jezelf en met je omgeving? Op zaterdag 23 juni vindt het kleinschalige interactieve en luchtige theaterfestival ‘Ben je helemaal koekoek!’ plaats bij de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Dit wordt een dag met boeiende verhalen en theater over psychische stoornissen, geestelijke klachten en rare kronkels in je hoofd.

Verward gedrag en psychische klachten krijgen nu steeds meer aandacht in de kranten. NPO3 heeft de Maand van de Depressie, er is een depressie-gala. Deze aandacht neemt al een stukje van het taboe weg, maar wat als je in je eigen omgeving op zoek bent naar een aanspreekpunt, erkenning, zonder dat je gelijk in een bepaalde hoek gedrukt wordt.

Het organisatieteam van het festival weet uit eigen ervaring hoe hoog de drempel kan liggen om erover te praten. Bij psychische klachten en verward gedrag hebben we gemerkt dat de drempel nog steeds hoog is en gevoelig ligt om hierover te praten. (H)Erkenning van de klachten en het gevoel dat je niet de enige bent, is heel belangrijk om in ieder geval een eerste stap te zetten, namelijk om het aan te kaarten.

Festival ‘Ben je helemaal Koekoek!’ vindt plaats in bij de DRU Cultuurfabriek in Ulft, in de Achterhoek. Voor mensen in deze regio is dit een hele mooie en leuke kans om in deze materie te duiken! En alle voorstellingen zijn gemaakt door mensen die weten waar ze het over hebben; alles is gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Festival ‘Ben je helemaal koekoek!’

Zaterdag 23 juni 2018, DRU Cultuurfabriek, Ulft

Programma:

- 3 interessante workshops over zelfbeeld, psychische klachten, verward gedrag

- 3 boeiende, indrukwekkende theatervoorstellingen rondom dit thema:

- ‘Met Open Ogen’

- Tedtalk Danny Jacksteit

- ‘Ik zag twee beren...’

Voor meer informatie over het programma en de inhoud: www.benjehelemaalkoekoek.nl

Kaartverkoop: www.drucultuurfabriek.nl.

Meer berichten