Parlementair verslaggever Lars Geerts is opgegroeid in Ulft. Foto PR NOS
Parlementair verslaggever Lars Geerts is opgegroeid in Ulft. Foto PR NOS (Foto: Marcel van Berkum)

NOS-verslaggever Lars Geerts uit Ulft: 'Ik heb veel van de wereld gezien'

Lars Geerts is bijna dagelijks op NPO Radio 1 of 2 te horen als parlementair verslaggever. Het is beslist niet te horen aan zijn tongval, maar hij groeide op in Ulft en wist al op jeugdige leeftijd wat hij later wilde worden: journalist. Via volleybalcommentator bij Langs de Lijn maakt hij nu deel uit van de Haagse redactie van de NOS.

Door Marcel van Berkum

ULFT - "Ik ben geboren in het ziekenhuis in Doetinchem en opgegroeid aan de Deken Nijkampstraat in Ulft." Na de Mariaschool, waarvan zijn vader directeur was, ging hij naar het Isala College. "Ik haalde mijn havo-diploma en wilde naar Tilburg voor de hbo-opleiding journalistiek. Ik ben nieuwsgierig aangelegd en het vak van journalist vond ik uitdagend en spannend. Ik was toen 17 en mijn ouders vonden dat nog te jong."

Lars schikte zich in de wens van zijn ouders en ging nog twee jaar vwo doen in Silvolde. Hij haalde het diploma niet, maar werd met zijn havo-papiertje ook aangenomen in Tilburg op de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. "Ik vermaakte me wel hoor, in de omgeving. Ik handbalde bij UGHV, ging uit naar De Möl of P8, maar het dorp benauwde mij en ik kon niet wachten om meer te zien en te beleven."

Hij ging ook in Tilburg wonen en al tijdens zijn studie werkte hij bij het Brabants Dagblad en ging tevens als freelance redactiemedewerker aan de slag bij de NOS. Hij was zo druk dat zijn studie erbij in schoot. Hij werd gevraagd voor het Radio1 Journaal en solliciteerde vervolgens bij het sportprogramma 'Langs de Lijn'. Ook zonder journalistieke bul werd hij aangenomen op zijn capaciteiten. "Blijkbaar ben ik niet van studies afronden".

Geen label
Van 2006 tot 2013 was hij volleybalverslaggever bij Langs de Lijn. "Sportverslaggeving had mij altijd getrokken en ik heb voor mijn sollicitatie heel ouderwets een bandje ingesproken met een volleybalverslag. Het was een geweldig leuke tijd. Ik heb veel van de wereld gezien, omdat ik ook altijd het Nederlands team achterna reisde om van interlandwedstrijden verslag te doen."

Maar na zoveel jaren wilde hij wat anders. Meer verslag doen van het harde nieuws, zoals hij het noemt. Hij kreeg de kans om in te vallen op de parlementaire of 'Haagse' redactie. "Toen werd ik zogezegd gegrepen door het virus en stopte met de sport. Het label sportverslaggever wilde ik beslist niet krijgen." Hij voelt zich op zijn plek in een baan die soms hectisch is en geen kantooruren kent en waarbij hij ook vaak moet posten bij de Tweede Kamer.

De 40-jarige oud-Ulftenaar gaat met echtgenote en twee kinderen binnenkort verhuizen van Tilburg naar Voorschoten en komt nog regelmatig in de Achterhoek op familiebezoek.

Meer berichten