Vlnr: Willeke van der Burg (directeur OBS de Woelwaters), Saar en Rick Kleinhesselink. (foto: Roel Kleinpenning)
Vlnr: Willeke van der Burg (directeur OBS de Woelwaters), Saar en Rick Kleinhesselink. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Woelwaters lopen voor Kika

(door Carla van der Meer)

Ulft - "Openbare basisschool De Woelwaters uit Ulft vond het een geweldig idee om mee te werken aan de actie om geld in te zamelen voor Kika", vertelt Rick Kleinhesselink, die sinds vorig jaar diverse acties heeft gehouden voor dit goede doel. Hij traint om op 4 november van dit jaar de marathon in New York te lopen. "De Woelwaters lopen op de dag dat ze de Koningsspelen houden, op 20 april."

"Tijdens de Koningsspelen zijn de kinderen toch al actief bezig. De sponsorloop voor Kika past hier mooi bij", geeft Kleinhesselink aan. "Bovendien is dan alles al oranje versierd op school. Oranje is ook de kleur van Kika, dus dat sluit goed aan." De dag start op 20 april met een schoolontbijt. Daarna wordt er een dans gedaan. "De burgermeester komt de sponsorloop officieel openen", zegt Kleinhesselink. "Groep 1 tot en met 4 lopen 15 minuten lang een rondje van 100 meter. Per ronde wordt hun kaart afgestempeld. Groep 5 tot en met 8 lopen 20 minuten een rondje van 250 meter. De Kikabeer is ook op school om de kinderen aan te moedigen. Wie wil kan met de beer op de foto." Als voorbereiding op de sponsorloop geeft Kleinhesselink een paar presentaties op school, waarin hij op een voor kinderen begrijpelijke manier uitlegt wat Kika allemaal doet voor kinderen met kanker. "Kinderen mogen weten dat het niet altijd gewoon is om op school te zitten", vindt Kleinhesselink. "Bij de kleinste groepen lees ik voor uit een boek van een zieke boom en in de hogere groepen ondersteun ik mijn verhaal met een paar filmpjes. Een paar groepen hebben om hardlooptraining gevraagd." Aan de hand van de route van de marathon door New York geeft Kleinhesselink ook uitleg over deze stad. De kinderen krijgen een informatiepakketje mee naar huis met sponsorkaarten. Ze kunnen zich per rondje of voor een bepaald bedrag laten sponsoren. De hele opbrengst gaat naar Kika. "Na de schoolvakantie in de week van 16 mei wordt het bedrag van de sponsorloop bekendgemaakt", laat Kleinhesselink weten. "We gaan de cheque officieel overhandigen. De kinderen krijgen daar ook een rol in." Kleinhesselink is sinds vorig jaar bezig met zijn actie en met de voorbereiding op de marathon. "Mijn streefdoel was 6.000 euro, maar daar gaan we overheen. Nu hopen we stiekem op 10.000 euro. Van alle kanten komt geld binnen. Een autobedrijf uit Ulft helpt mee, met 2 euro bij elke servicebeurt." De scholen van zijn twee kinderen Saar en Teun helpen ook mee. De Woelwaters van Saar met de sponsorloop en bij het kinderdagverblijf De Kleine Zeester, waar Teun op zit, hebben de kinderen tekeningen gemaakt voor een verjaardagskalender.

www.rickrentvoorkika.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden