Ria Tuenter signeert haar boek 'Mam raakt kwijt'. (foto: Gerard Mühlradt fotografie)
Ria Tuenter signeert haar boek 'Mam raakt kwijt'. (foto: Gerard Mühlradt fotografie)
Column Mam raakt kwijt

Ria Tuenter signeert bij Boekhandel Rutgers

VARSSEVELD - Ria Tuenter uit Varsseveld reikt donderdag 17 november het eerste exemplaar van haar boek 'Mam raakt kwijt' uit aan schrijver Jan Siebelink. Dit gebeurt tijdens een besloten bijeenkomst. Twee dagen later, op zaterdagmiddag 19 november, signeert Tuenter haar verhalenbundel bij Boekhandel Rutgers in Varsseveld. Het boek bestaat uit eerder gepubliceerde columns over haar dementerende moeder in Oude IJsselstreek Vizier, aangevuld met lange en korte verhalen. Herkenbaar, met ruimte voor een traan, maar zeker ook voor een lach.
Door openhartig te schrijven over de omgang met haar dementerende moeder merkte Ria hoeveel dit losmaakt bij de lezers van haar columns. "Vaak zijn mensen ontroerd en herkennen de situaties die ik beschrijf. Voor hen is het een steuntje in de rug. Met dit boek hoop ik ook op meer begrip voor mensen met dementie. Ze zijn namelijk niet gek, ze leven alleen in een andere wereld dan de onze. En als je meegaat in hun leefwereld, kun je samen nog mooie momenten beleven; niet alleen verdrietige, maar ook vrolijke", vertelt Ria.

Waardevol inkijkje
In 'Mam raakt kwijt' geeft Ria een inkijkje in de omgang met haar moeder. "Een gesprek voeren is ogenschijnlijk lastig omdat ze een paar minuten later vergeten is wat we hebben gezegd. Maar ik vertel haar wél dat haar kleinzoon is geslaagd voor zijn rijbewijs en dat we een fijne vakantie hebben gehad. Niet dat ze dat onthoudt, maar op het moment dat we erover praten, geniet ze er zichtbaar van. Maar ook samen foto's kijken of even een knuffel geven, betekent vaak zoveel. Hoe moeilijk het contact soms is, een bezoek is steevast welkom en waardevol."

Vanaf vrijdag 18 november is het boek verkrijgbaar voor 14,95 euro bij diverse Achterhoekse boekhandels in Aalten, Hengelo (gld), Varsseveld, Winterswijk, Zelhem en bij cadeauwinkel Cepelia Lifestyle in Ulft.
Op zaterdag 19 november van 13.30 tot 15.30 uur signeert Tuenter haar boek Boekhandel Rutgers in Varsseveld. (foto: Gerard Mühlradt fotografie)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden