Marjolein Boezel op een van de gespecialiseerde producten waarmee Van Raam naam maakt. (foto: Roel Kleinpenning)
Marjolein Boezel op een van de gespecialiseerde producten waarmee Van Raam naam maakt. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

De Hofskamp in trek bij bedrijven

(door Carla van der Meer)

Varsseveld - Er is veel belangstelling van bedrijven voor bedrijvenpark De Hofskamp Oost, geeft de gemeente Oude IJsselstreek aan. De Hofskamp Oost fase II is 18 hectare groot. In januari was 15,4 hectare al verkocht of in optie gegeven. Enkele grote bedrijven willen hier verder uitbreiden.

Een ervan is 24/7 TailorSteel. Dit bedrijf heeft eind vorig jaar met de gemeente een overeenstemming bereikt over de aankoop van bijna 2 hectare aangrenzende bedrijfskavel. Een ander groot bedrijf is Van Raam, fabrikant van aangepaste fietsen, dat vorig jaar een kavel heeft gekocht om daarop een nieuw bedrijfspand te bouwen. "We hebben ons bedrijf al hier op De Hofskamp, maar we verhuizen over ongeveer een jaar naar het nieuwe pand op het nieuw aangekocht terrein", zegt Marjolein Boezel, mede-eigenaar Van Raam. "De bouw begint half april en we verwachten dat het pand eind dit jaar klaar is. Ons huidige pand is 6.800 vierkante meter en op de nieuwe locatie krijgen we een pand van 13.500 vierkante meter. Dat is bijna een verdubbeling. Dat is ook hard nodig, want we groeien hier uit ons jasje. Er is heel veel vraag naar onze fietsen en flexibel produceren." In het nieuwe pand komt een grote showroom waar klanten uit binnen- en buitenland alle modellen fietsen kunnen proberen. Verder komt er in het nieuwe pand een productiehal, montagehal, spuiterij, serviceafdeling en kantoorruimte. "Ook de kantoorruimte is in het huidige pand te krap geworden", geeft Boezel aan. "Voorheen zat er één medewerker in een ruimte, nu zitten ze al met z'n vijven. Door de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van internet zijn op kantoor meer mensen nodig doordat we meer diensten toegevoegd hebben. Maar ook in de productie hebben we meer mensen nodig."

Op het bedrijventerrein zitten meer innovatieve bedrijven. "We hebben veel maakindustrie in Varsseveld en in de Achterhoek", zegt Boezel. "Vanuit de SmartHub Achterhoek hebben we veel contact met andere innovatieve bedrijven hier op het bedrijventerrein en in de regio, om onze kennis te delen. De samenwerking van bedrijven in de Smart industrie in de Achterhoek wordt als voorbeeld gebruikt bij de landelijke agenda."

Verder is de gemeente nog in onderhandeling voor de verkoop van in totaal 1,3 hectare op De Hofskamp Oost. De gemeente meldt dat er nog maar enkele bedrijfskavels beschikbaar en uitgeefbaar zijn. "De verkoop van de kavels op Hofskamp Oost verloopt voortvarend", zegt wethouder Jos Sluiter. "De voorspoedige kaveluitgifte van vorig jaar zet dit jaar ook door. Met name de bedrijfstak van de innovatieve maakindustrie in Varsseveld groeit enorm."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden