Ondernemer van de week: Sjon Slütter. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Sjon Slütter. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

'Ik kan van alles in een keuken, behalve koken'

(door Nick Moritz)

Etten - Soms begint ondernemerschap met een advertentie in de krant. Zoals bij Sjon Slütter. 'Keukenmakers gezocht', was de kop in de krant die hem twintig jaar geleden opviel. "Ik had bij vrienden wel eens meegeholpen met het plaatsen van een keuken. En het werk dat ik op dat moment deed, kon me na jaren niet meer zo boeien. Ik wilde al langer voor mezelf beginnen, maar wist nooit wat. Die advertentie heeft mijn leven flink veranderd."

Na de MTS ging Slütter in Ruurlo aan de slag bij Bronkhorst-High Tech. Dertien jaar lang heeft hij er met veel plezier gewerkt. "Voor mij was de rek er op een gegeven moment uit. Het is een heel mooi bedrijf, maar ik kwam er niet verder. Zelf met een onderneming van start gaan heb ik van huis uit niet meegekregen. Vandaar dat die advertentie wel een uitkomst was. Met de kennis en ervaring van anderen als leidraad, kon ik toen toch zelfstandig van start. Destijds hoefde je nog geen eigen kapitaal in te brengen, dat was ook mooi meegenomen."

Priegelen

Sjon Slütter sloot zich aan bij De Keukenmakers, een bedrijf dat inmiddels als De Keukenvernieuwers bekend staat. "In de bouwvakvakantie van 1998 heb ik er proefgedraaid. Dat beviel van beide kanten goed. Mijn handen zitten niet verkeerd en dit is mooi afwisselend werk. Allereerst al door de omgang met mensen. Ik vind het mooi om steeds weer met andere klanten om te gaan. Het werk in de keuken is heel veelzijdig. Van schroeven en hameren tot priegelen met elektra. En altijd met een positief resultaat. Van een mooie keuken knapt je hele huis op."

Bij Slütter is veel, zo niet alles, mogelijk als het om keukens gaat. "Ik kan alles in een keuken, behalve koken. Als 'Keukenvernieuwer' kan ik compleet nieuwe keukens plaatsen, maar we zijn juist ook gespecialiseerd in renovatie. Dat is mooi werk. Met nieuwe frontjes geef je de keuken een tweede leven. Fris en nieuw en voor veel minder geld dan compleet nieuw."

Zelf is Slütter tevreden met zijn eigen 'tweede leven'. Het ondernemerschap is druk en mooi. "Je maakt lange dagen en momenteel is het echt een gekkenhuis. Dat is gelukkig een teken dat het goed gaat. Mij hoor je daar in elk geval niet over klagen."

Meer berichten