Biebtip

Biebtip door Ingrid Jolink: P.I.D. van Bronja Hoffschlag

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek Biebtips. Elke twee weken geeft een medewerker van de bibliotheek een tip voor een boek of dvd.

Deel 127 door Ingrid Jolink.

P.I.D. door Bronja Hoffschlag

Een intrigerende voorkant: een blauwe kever en die títel: P.I.D. ….. eigenlijk vond ik het er niet aantrekkelijk uitzien maar íets heeft me toch aangezet tot het lezen van dit boek en daar ben ik heel erg blij van geworden!

Misschien kwam het door die afkorting. “Beetje gekke titel” dacht ik...en “wat betekenen die letters?”. Misschien vraagt u zich dit ook af...wilt u weten wat de schrijver hiermee bedoelt? Lees dit boek, heel waarschijnlijk krijgt u er geen spijt van.

De roman speelt zich af in Amerika, en is gebaseerd op waargebeurde feiten en theorieën die over de hele wereld bekend zijn. De Rotterdamse Bronja Hoffschlag zegt hierover: “Ik hoorde van de voormalig bodyguard van The Rolling Stones dat Paul McCartney dood zou zijn”. Zij vond het een bizar verhaal...wat het natuurlijk ook is. Het bleef haar aandacht houden en na 16 jaar van af en aan research en nieuwe verhalen, geruchten, maar ook feiten, verscheen afgelopen juni dit boek.

Een fijn lezend verhaal met leuke herkenbare personages. Maar ook een boek dat tot nadenken stemt…..is alles wel wat het lijkt? Wat zou ik doen? Is de waarheid altijd het belangrijkst? Gewone mensen die door het leven gaan zoals u en ik, zich ontwikkelen, dingen meemaken, relaties aangaan en door omstandigheden in bepaalde situaties terechtkomen, niet altijd een keus hebben maar tóch keuzes moeten maken….liefde, familie, buren, collegae, betrokkenheid, angst, nieuwsgierigheid, rechvaardigheid...thema’s waar iedereen op elke plek op aarde mee te maken heeft..

Het gaat over de achttienjarige Thomas die denkt dat Paul McCartney dood is en is vervangen door een bedrieger. Thomas’ keuze deze waarheid aan het licht te brengen heeft verstrekkende gevolgen voor hemzelf maar ook voor zijn familie en andere mensen om hem heen...waaronder zelfs een sekteleider wiens naam nu nog steeds alleen met afschuw wordt uitgesproken!

Een verrassend en origineel romandebuut. Er zijn al wel 2 thrillers van Bronja Hoffschlag verschenen die gelukkig ook bij ons in de bibliotheek te leen zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden