Ondernemer van de week: mevrouw Hennink van Patchworkwinkel Marin Westendorp. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: mevrouw Hennink van Patchworkwinkel Marin Westendorp. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

'Het patchwork en de winkel hebben me vreugde gegeven'

(door Nick Moritz)

Westendorp - In 25 jaar tijd heeft Hannie Hennink heel wat lapjes aan elkaar genaaid. Het patchwork begon als hobby en groeide snel uit tot een eigen winkel. "Een kleine winkel was de bedoeling", vertelt de creatieve eigenaresse. "Dat er ook zoveel workshops en beurzen bij zouden komen had ik nooit verwacht."

Hoe raak je verslingerd aan een hobby? De liefde voor het patchwork is bij Hannie Hennink ontvlamd op het schoolplein. "Het is lang geleden, maar ik weet het nog goed. Ik bracht mijn zoon naar school. Een van de andere moeders had een tas bij zich die ik mooi vond. Allemaal kleine lapjes. Zij wilde me wel leren hoe ik zo'n tas kon maken. Ik was kennelijk heel enthousiast en op een keer zei ze: 'Begin toch met een winkeltje voor patchwork'. Ze moest voor spulletjes altijd naar Utrecht en een winkel in Westendorp leek haar wel wat."

Het idee van een eigen winkel liet Hennink niet los. Toen ze steun kreeg van het thuisfront was de kogel snel door de kerk. "De ouders van mijn man Henri hadden een bouwbedrijf, echte ondernemers. Zij hebben me in het begin enorm geholpen. Dat Henri twee rechterhanden heeft was sowieso gemakkelijk. Mijn winkeltje 'MarinPatchwork' liep direct goed en ik heb regelmatig kunnen uitbreiden, voor de lessen is bijvoorbeeld een mooie studio ingericht."

De lessen en workshops waren in het begin een grote verrassing voor de kersverse ondernemer. Daarvoor moest met ruimte worden gewoekerd. "Ik had er helemaal niet op gerekend les te gaan geven in patchwork, maar er was veel vraag naar. Eenmaal per maand werd daarom alles in de woonkamer aan de kant geschoven. We legden wat deuren over de meubels als werktafels en dan konden we aan de slag."

Dat was vroeger. Inmiddels is MarinPatchwork bekend vanwege de ruime keus, creatieve ideeën en hoge kwaliteit. "Ik bezoek veel beurzen, niet alleen voor inkoop, ook voor verkoop. De kenners zoeken me op voor mijn eigen ontwerpen, bepaalde stoffen, vilt en knopen. Daarin kan ik me onderscheiden."

Ondernemer van de week

Marin Patchwork
Doetinchemseweg 155 Westendorp
0315-298673, www.marinpatchwork.nl

Meer berichten