Foto: PR

Rens Visser verlaat ook buurtbus 194

Sinderen - Op 27 december 2017 was het de laatste keer dat Rens Visser uit Varsseveld de buurtbus reed en dat was zeer tot zijn spijt. Dezer dagen werd hij 76 jaar en dat is in Gelderland de leeftijdsgrens voor het rijden van de buurtbus. Hij heeft 13½ jaar passagiers vervoerd op lijn 194: Zelhem-Varsseveld-Dinxperlo-Aalten. Een week eerder nam lijn 195/197 in Terborg afscheid van hem, ook daar zette hij zich vele jaren in.

Tijdens de laatste rit op lijn 194 werd hij vergezeld door zijn vrouw Jo, en andere familieleden. De versterkingsbus moest worden ingezet omdat Rens niet voor alle reguliere passagiers nog een zitplaats beschikbaar had.

Aan het einde van zijn dienst in Halle werd hij opgewacht door een delegatie van het bestuur van de Buurtbusvereniging Halle-Sinderen. Voorzitter Henk Hengeveld bood een bos bloemen aan om hem te bedanken. Tijden het aansluitende gezellig samenzijn kwam bij de koffie nog eens de bijzondere ervaring uit november 2015 ter sprake.

Rens vertelt: "Ik arriveerde om 15.36 uur bij station Aalten omdat ik om 16 uur de reguliere buurtbus moest versterken. Tot mijn stomme verbazing stond het hele bushokje vol met koffers en grote pakketten. Op die bagage 2 kleumende kleine kinderen en daar vóór als beschutting tegen sneeuw en wind nog 4 volwassenen. Spraken geen woord Nederlands, Engels of Duits. Toonden reisbeschrijving en geldige kaartjes van NS en Arriva en de laatste reis moest zijn de buurtbus van Aalten naar Dinxperlo. Om deze 6 mensen te verlossen van de slechte weersomstandigheden besloot ik direct te vertrekken. Gezien alle bagage zette ik hen niet af bij de halte maar reed voor deze ene keer tot het aangegeven huis dat ze als statushouder hadden toegewezen gekregen. Enige handdrukken en een omhelzing viel mij ten deel. "

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden