Vlnr: Fabian Vinkenvleugel  Paul de Vooght  Harrie Gervers en Dennis Jansen. (foto: Roel Kleinpenning)
Vlnr: Fabian Vinkenvleugel Paul de Vooght Harrie Gervers en Dennis Jansen. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Opnieuw Cocagne Nieuwjaarsparty

Ulft - "Ze hingen er met de benen uut", zegt Harrie Gervers. Vorig jaar vond voor het eerst een nieuwjaarsparty plaats in discotheek Cocagne in Ulft. Harrie wilde hiermee de legendarische uitgaansgelegenheid nieuw leven inblazen. Het was een groot succes, dat op de eerste dag in 2018 wordt herhaald.

Discotheek Cocagne sloot in het jaar 2000 de deuren. Maar het publiek weet de weg nog steeds te vinden, getuige de grote opkomst vorig jaar. "Het was op veler verzoek", zegt Harrie. "De jeugd trekt massaal naar de nieuwjaarsparty in Megchelen. Wij mikken op een wat ouder publiek. Zeg maar 40+.' Het repertoire van dj van dienst Paul de Vooght was hierop naadloos afgestemd met gouwe ouwe vinyljuweeltjes. Dit jaar is hij uiteraard weer van de partij tijdens de nieuwjaarsparty. De Ulftse discjockey, bekend uit de jaren tachtig van Joy, De Sluis en Soulfrog, brengt opnieuw een herkenbaar nostalgisch programma met disco- en soulmuziek. Klokkenluider Paul luidt het nieuwe jaar swingend in. Maar dit jaar is er ook live muziek van Pinutz. Het enthousiaste trio speelt bekende en lekkere meezing-, dans- en feestkrakers. De coverband is natuurlijk geen onbekende in de omgeving. Robin Wijkamp, Dennis Jansen en Fabian Vinkenvleugel hebben al menig feest op gang gebracht met een breed repertoire. "Net iets anders, maar wel lekker", noemt het ervaren trio het zelf.

Veel interesse

Niet alleen de muziek is nostalgisch, dat is ook de omgeving. Het interieur van Cocagne, schuin achter café Het wapen van Ulft, is niets veranderd. Aan de achterzijde van het podium zien we een opmerkelijk eerbetoon aan vroeger jaren. Op de muur prijken affiches van alle edities van het Puskasfestival, dat Cocagne traditiegetrouw organiseerde op 1 januari en was genoemd naar de hond van de familie Gervers, boxer Puskas. We lezen vermaarde namen uit een rijk muzikaal verleden. Harrie wilde Cocagne weer openstellen voor het publiek. Er blijkt veel interesse. Regelmatig waren er in het afgelopen jaar feesten en bands willen er graag optreden.

Voor deze editie van de Cocagne Nieuwjaarsparty zijn er enkele wijzigingen in de opzet doorgevoerd. "Vanwege de live muziek konden we de gratis entree niet meer handhaven en de toegang is nu 5 euro. Voor de ingang van Cocagne plaatsen we een partytent. Zo is er wat meer ruimte voor het publiek en is het heen en weer lopen van rokers ook minder", zegt Harrie enthousiast.
De Nieuwjaarsparty is op 1 januari van 16.00 tot 22.00 uur, in Cocagne bij de brug in Ulft. Nieuw is dit jaar de afterparty in het naastgelegen café.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden