Ondernemer van de week: Roel ter Voert. "Prachtig werk is dit. Ik zie graag blije mensen." (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Roel ter Voert. "Prachtig werk is dit. Ik zie graag blije mensen." (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

Zeg nieuwjaarsfeest en het antwoord luidt: Jan ter Voert

(door Nick Moritz)

Megchelen - "We zijn in de wijde regio bekend met ons nieuwjaarsfeest", weet Roel ter Voert als geen ander. "Op 1 januari is Megchelen 'the place to be'. Nieuwjaar bij Jan ter Voert is een traditie die voor naamsbekendheid zorgt. Verder hebben we hier in de loop der tijden veel bruiloften gehad, heel veel bruiloften. We zijn goed in feesten, maar dit is gewoon ook een gezellig dorpscafé waar het goed eten en drinken is."

Op de gevel prijkt de naam van zijn vader; Jan ter Voert. Inmiddels zwaait Roel ter Voert al sinds een aantal jaren het scepter bij het veelzijdige bedrijf aan het Oranjeplein in Megchelen. "Nou jaaa,.......", vult Roel vlot aan. "Pa houdt de zaak nog steeds goed in de gaten.Hij is inmiddels 73, maar van rustig aan doen heeft-ie nog nooit gehoord. Dat is ook helemaal goed zo, want we vullen elkaar goed aan. Natuurlijk hebben we wel eens een verschillende mening over iets. Dat lost zich meestal wel snel op."

Het café-restaurant annex feestzaal, cafetaria en slijterij is een echt familiebedrijf. Roel ter Voert weet niet exact wanneer de Ter Voerts met de handel van start zijn gegaan, wel dat het er altijd levendig aan toe ging. "In elk geval was er voor 1940 al het nodige aan de hand. Dan gingen grootvader en zijn broers op de fiets boerderijen langs, met brood of jenever. Uiteindelijk is men met een winkel begonnen en daar kwam al snel een café bij. Toen ik jong was, waren vooral de bruiloften en concerten erg leuk. Mijn vader wist altijd interessante artiesten naar Megchelen te lokken. Van Maywood en Borsato tot Joling en Toontje Lager."

"Als kind mocht ik altijd overal tussendoor lopen", vervolgt Ter Voert. "Glazen spoelen en drank indoen bij de bruiloften en handtekeningen vragen voor de gillende fans die bij concerten voor de deur stonden. Ik ben vanzelf in dit werk gerold. Nee hoor, nooit dwang gevoeld. Ik heb een studie in de metaal gedaan en ook wel bij boeren op het land gewerkt. Van thuis mocht ik alles proberen. Toch is het dit geworden. Prachtig werk. Ik zie graag blije mensen en we werken er hard voor om het onze gasten naar de zin te maken."

Meer berichten