Ondernemer van de week: Karin en John Mekers. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Karin en John Mekers. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

'Het ondernemen is ons met de paplepel ingegoten'

(door Nick Moritz)

Etten - Ondernemen is vaak een avontuur. Dat hebben John en Karin Mekers zo'n tien jaar geleden mee mogen maken. In 2005 werd het familiebedrijf Mekers Tourincars verkocht, zestien maanden later kochten John en Karin het in afgeslankte vorm weer terug. Onder de naam Mekers Tours is het sindsdien een succes.

"Het ondernemen is ons beiden met de paplepel ingegoten", vertelt John Mekers. "Het zit ons als het ware in het bloed. De ouders van Karin hadden een drukkerij, die wordt nu door haar broer geleid. Bij ons was al sinds 1927 het touringcarbedrijf middelpunt van de familie. Daar heeft heel lang ook een fietsenwinkel bij gehoord. Daar heb ik mijn eerste stappen in het ondernemersvak gezet. De meeste tijd zat ik in de werkplaats en dat doe ik nu nog steeds het liefst. Lekker aan het werk met onderhoud van het materiaal."

Goed team

Een eigen bedrijf is hard werken. Met onderhoud alleen is het niet gedaan. "Er komt heel wat bij. Van planning tot contractbesprekingen en ook nog regelmatig als chauffeur. Je zit zo aan de zestig uur in de week. Gelukkig werken we met een fantastisch team. Dat maakt ook dat je met plezier naar je werk gaat. De chauffeurs zijn klantvriendelijk en met schade hebben we hier eigenlijk nooit te maken. Op dit moment beschikken we over zeven midi-bussen. Dat is gestaag gegroeid en we hebben de ambitie om door te groeien naar maximaal tien van die 16-persoonsbussen. Dankzij ons team en de goede samenwerking kunnen we alles in eigen hand houden zonder dat je je verliest in het werk."

Het bedrijf is net als vroeger gevestigd in Etten. Dat blijft ook zo, maar het gezin woont niet meer boven de zaak zoals toen. "We hebben bewust afstand genomen. Het bedrijf is belangrijk, maar de kinderen staan voorop. Als ondernemer heb je weinig tijd. Het verenigingsleven is niet aan ons besteed terwijl de kinderen wel op voetbal zitten. Ja, dan sponsor je ook wel eens wat met een bord langs het veld of zo. Goed en vertrouwd vervoer bieden is voor ons echter de belangrijkste reclame."

Meer berichten