Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Henk Hengeveld heeft de app als eerste gedownload.
Henk Hengeveld heeft de app als eerste gedownload. (Foto: PR)

Gemeente stapt over op digitale afvalkalender

Oude IJsselstreek - Vanaf 1 december is de afvalapp Afvalwijzer beschikbaar voor inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek. De app is gratis en te gebruiken op smartphone of tablet. De app is onder andere te gebruiken als digitale afvalkalender  voor 2018. Wethouder Henk Hengeveld heeft de Afvalapp op 1 december als eerste in gebruik genomen.  

Door het invoeren van postcode en huisnummer komt de juiste informatie op de app te staan. De app bevat ook een scheidingswijzer waarin eenvoudig op te zoeken is welk afval in welke container hoort . Wethouder Hengeveld is blij met de app; "De app past prima binnen het kader van een duurzame leefomgeving. Ik heb de app gedownload en heb ingesteld dat ik een herinnering krijg wanneer een container aan de straat gezet moet worden. Zo vergeet ik de container niet buiten te zetten". 
Inwoners kunnen de afvalapp  "Afvalwijzer" downloaden op hun smartphone of tablet via de App Store, Google Play of Playstore. Nadat de app is geïnstalleerd kunnen inwoners inloggen met hun postcode en huisnummer. Vervolgens verschijnen de ophaaldagen. 

Geen papieren afvalkalender meer 
Dit betekent dat er bij inwoners dit jaar geen papieren afvalkalender meer thuis in de brievenbus valt.. Inwoners die geen smartphone of tablet hebben kunnen de afvalkalender downloaden via www.mijnafvalwijzer.nl. Inwoners die geen computer hebben kunnen bellen met de gemeente. Dan stuurt de gemeente een papieren exemplaar toe van de persoonlijke afvalkalender. 

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox