Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Nora ter Voert (12) en haar 62-jarige opa Matthie Kaak uit 's-Heerenberg in opperste focus op de opdrachten. (foto: Roel Kleinpenning)
Nora ter Voert (12) en haar 62-jarige opa Matthie Kaak uit 's-Heerenberg in opperste focus op de opdrachten. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Gestrest? Ga samen de strijd aan!

(door Niels Venus)

Ulft - Hoeveel dagen zitten er in Nederland tussen eerste paasdag in 2017 en de eerste volledige dag van het Suikerfeest in 2018? Met deze vraag begon op dinsdag 28 november de Stressstrijd op de Wesenthorst in Ulft.

Een livestream, de aanwezigheid van diverse media en een tikkende klok: het werd de deelnemers en hun hulptroepen niet makkelijk gemaakt tijdens de vierde editie van de Stressstrijd. De opdracht? In zestig minuten twintig uiteenlopende vragen beantwoorden, onder invloed van stressverhogende elementen. De verslaggever van deze krant liep mee met Nora (12), die samen met opa Matthie de strijd aanging. Bij aanvang worden de rollen direct verdeeld. "Mama doet vraag 3!", doelt Nora op haar moeder, die via een groepswhatsapp een van de hulplijnen vormt. In tegenstelling tot de vorige editie kunnen de deelnemers niet alle vragen overgeven aan de hulptroepen, doordat er volop samengewerkt moet worden met de 'helpers' in de aula van de school. Als halverwege de tweede serie vragen tevoorschijn komt, bedenkt Matthie een handige strategie. "Nora, laten we eerst naar de nieuwe vragen kijken", waarna Nora gevat antwoordt: "Is goed. We hebben nog twintig minuten, doe jij vraag 11?" Met nog tien minuten op de klok stijgt de spanning – ook bij hulptroepen Emiel en Bianca, respectievelijk vader en tante van Nora. "Ik kan niet meer zien welke vragen al beantwoord zijn", zucht Bianca, wijzend naar het zwarte scherm. Met een twaalfde plek als eindresultaat bij het debuut op de Stressstrijd is Nora niet ontevreden. "Het was wel pittig, maar ik wil volgend jaar zeker nog een keer meedoen. Dan zetten we FaceTime aan!", heeft ze alvast een verbeterpunt. Of er in 2018 een volgende editie van de Stressstrijd komt, is niet duidelijk. Bedenker Ed Bongers kijkt tevreden terug op de afgelopen wedstrijd. "De reacties waren erg positief. De deelnemers en hulptroepen waren een uur lang intensief met de vragen bezig. Ze leerden om te presteren onder invloed van stress."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox