Logo oudeijsselstreekvizier.nl

Exposities in het Slingeland

Doetinchem - In het Slingeland Ziekenhuis is in december en januari een expositie te zien. Wilma Siebelink toont haak- en breiwerk in de vitrines. Fotografencollectief NoMo laat werk zien in de poligang. Nicole Stoel exposeert schilderijen in de personeelsgang.

Wilma Siebelink – Vitrines – Haak- en breiwerk

Wilma is geboren en getogen in Doetinchem. Zij heeft het altijd een uitdaging gevonden iets te maken met naald en draad. Naast het kantklossen en breien van "Grolsche wanten" is zij zich de laatste jaren gaan specialiseren in het breien en haken van fantasie figuren (knuffels) van wol en katoen. Bij een knot wol denkt ze niet aan een sjaal maar aan een pop of iets dergelijks dat je ervan kunt maken. Met een goed patroon, creativiteit en veel perfectie worden de mooiste creaties gemaakt.

Fotografencollectief NoMo – Poligang – Foto's

Fotografencollectief NoMo bestaat uit Linda Grool, Sabine Heetebrij en Jeroen Luijt. Zij zijn in 2015 afgestudeerd aan de fotoacademie in Amsterdam. Linda creëert nieuwe beelden uit bestaande beelden om haar heen. Uitgangspunt zijn vaak onderwerpen of plaatsen die haar emotioneel raken of verwonderen. Bij Sabine komen thema's als verval en vergankelijkheid regelmatig terug in haar werk. Op een abstracte manier en vooral daar waar geen mensen bij betrokken zijn en het verval natuurlijk is. De fascinatie van Jeroen gaat binnen zijn fotografie uit naar minimalistische stillevens. Door bestaande producten en vormen uit hun context te halen en in een abstracte ruimte te plaatsen creëert hij nieuwe beelden.
www.lindagroolfotografie.nl www.sabineheetebrijfotografie.nl www.jeroenluijt.nl

Nicole Stoel-Radstake – Personeelsgang – Schilderijen

Nicole woont in Doetinchem en is een jonge beeldend therapeute en persoonlijk begeleidster dagbesteding in de gehandicaptenzorg. Zij werkt graag met gemengde techniek, collages, schilderijen, fotografie en fotobewerking. Tijdens haar studie Creatieve Therapie Beeldend is zij o.a. afgestudeerd op het thema "Extreme Lenigheid". Dit zijn vaak dynamische composities waarin veel beweging en richtingscontrasten te zien zijn. Thema's als ik en de ander, relaties van mensen om mij heen en gezien worden komen hierin terug.
www.nicoleradstake.nl

Meer berichten

Shopbox