Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Foto: PR

"Moonlight" in Filmhuis DRU Cultuurfabriek

Ulft - Het Filmhuis van de DRU Cultuurfabriek in Ulft presenteert op woensdag 6 december de veelgeprezen Amerikaanse dramafilm “Moonlight” uit 2016, geregisseerd door Barry Jenkins, met in de hoofdrollen Trevante Rhodes, André Holland, Janelle Monáe, Naomie Harris en Mahershala Ali. De film is gebaseerd op het toneelstuk "In Moonlight Black Boys Look Blue" van Tarell Alvin McCraney.

Over de film:
De film speelt zich af in Miami en bestaat uit drie hoofdstukken. Elk hoofdstuk focust zich op een belangrijke periode in het leven van Chiron, een homoseksuele man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. Tijdens zijn kinderjaren, werd hij door jongens die hem pestten Little genoemd. Als tiener wordt Chiron geconfronteerd met agressievere vormen van pesten en probeert hij zijn seksuele geaardheid te onderdrukken. Tenslotte is Chiron te zien als een volwassen, stoere man.

Prijzen
Hoewel “Moonlight” geen grote Hollywoodproductie is, won de film in 2017 de Oscar voor beste film, alsmede de Golden Globe voor beste drama. Ook de Oscars voor beste aangepaste scenario en beste mannelijke bijrol gingen naar “Moonlight”. De acteerprestaties van de gehele cast werden in de verf gezet door de uitreiking van de Independent Spirit Robert Altman Award (bestemd voor het "beste ensemble", regisseur, casting director en de volledige cast van een onafhankelijke film).


Filmhuis
Het Filmhuis in Ulft heeft veel voordelen boven andere: goed bereikbaar, gratis en dichtbij parkeren, heerlijke stoelen (in de theaterzaal), digitale projectie en na afloop gezellig borrelen en nakletsen in het gezellige grand café Het Schaftlokaal.

Moonlight” (vanaf 12 jaar), woensdag 6 december, 20.00-21.51 uur - Rabobankzaal DRU Cultuurfabriek, Ulft. Een kaartje kost € 6,-- en is verkrijgbaar aan de balie (de volledige programma flyer is hier ook te vinden) òf via de website www.drucultuurfabriek.nl.
Twee weken later, op woensdag 20 december, is de film “La Pazza Giola" te zien.

Meer berichten

Shopbox