Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Metwaldus de 55e Anouk Roes met haar adjudante Sandra van Lent
Metwaldus de 55e Anouk Roes met haar adjudante Sandra van Lent (Foto: PR CV de Metworst)

Prinses en Adjudante van 'de Metworst' hebben d'r LAK an!

Silvolde - Groot was de verrassing afgelopen vrijdagavond bij ‘het Molentje’ in Silvolde toen Anouk Roes en Sandra van Lent zich presenteerden als nieuwe hoogheden bij carnavalsvereniging ‘de Metworst’. Met hun motto: ‘Wi’j hebben d'r lak an’ gaan de nieuwe prinses en haar adjudante het 54-ste jaar voor de vereniging in en dat is hen beslist toevertrouwd.

Hun DNA zit namelijk via hun trotse ouders diepgeworteld in de carnavalsvereniging. De vader van Anouk, André Tangelder, was in 2006 adjudant en Paul van Lent regeerde in 1979 over Zillewold. Beide gezinnen hebben hun sporen verdiend binnen ‘de Metworst’ en staan de vereniging nog steeds met raad en daad bij.

Tijdens de feestelijke avond werd toegewerkt naar de bekendmaking. Dit keer onder begeleiding van dweilorkest ‘Meepesant’ dat vanuit Oeteldonk was afgereisd, en de sfeer er al vroeg in had zitten. Er werd afscheid genomen van Prins Metwaldus de 54-ste, Mark van Lent en zijn adjudant Arno van Lent. Die waren aanvankelijk niet van plan te vertrekken, maar na uitgebreid door voorzitter Sander Klomberg en penningmeester Lars Tönis te zijn geprezen voor hun inzet was daar toch het einde.
Overal waar feest was waren de heren ook te vinden en ze waren beslist niet af te remmen. De zaal genoot van buut en muziek, er werden binnen de vereniging voor allerlei functies nieuwe
mensen gepresenteerd en van anderen afscheid genomen. Tijdens de prinsenpresentatie ging nota bene Anouk’s eigen man, Bas, verkleed als Freek Vonk op safari. In de wildernis trof hij Jan Wolkers, die ook naar beestjes zocht en Eva Jinek, met wie hij nog even op ontdekkingstocht ging in een tent. Achter een waterval trof Freek wel een heel aparte diersoort aan: de dames konden zichtbaar opgelucht het podium betreden. Daar werden ze door de jeugdprins en zijn adjudant gefeliciteerd en in een hilarische speech werd door de jonge knapen openlijk geflirt met de mooie hoogheden.
Met het motto: ‘Wi’j hebben er lak an’ startten Anouk en Sandra het nieuwe carnavalsseizoen en dat belooft wat!
Op www.cvdemetworst.nl kun je het hele programma vinden en alle activiteiten op de voet volgen.
Ook op Facebook en Twitter is de Metworst actief.

reageer als eerste
Meer berichten