Logo oudeijsselstreekvizier.nl


De omslag van het boek.
De omslag van het boek. (Foto: PR)

Presentatie van 'IJzeren verhalen uit Achterhoek'

Ulft - De presentatie van het boek 'IJzeren verhalen uit de Achterhoek' is op vrijdag 24 november om 14.00 uur in de ruimte van de OVGG in het hoofdgebouw van de DRU Cultuurfabriek te Ulft.

In IJzeren verhalen uit de Achterhoek belichten Dik Nas en Rob de Redelijkheid vanuit verschillende invalshoeken de geschiedenis van het ijzergieten en de betekenis van deze bedrijfstak voor de streek en haar inwoners.

Waarom maakte de ijzerindustrie juist in de Achterhoek een bloeiende ontwikkeling door? Wie waren de initiatiefnemers en wie volgden hen op? Hoe verliep de toelevering van grondstoffen en de afzet van producten? Dit is een greep uit de onderwerpen die aan de orde komen.

Dik Nas was oud-bestuurder van de FNV, wethouder van Hummelo en Keppel en Bronckhorst en is lid van het bestuur van het Nederlands IJzermuseum. Rob de Redelijkheid is planoloog en geograaf. Na functies bij provincies en gemeenten is hij nu zelfstandig adviseur. Hij was wethouder van Doetinchem en bestuurslid van het Nederlands IJzermuseum.

Na ontvangst en een welkomstwoord door de directeur van het Erfgoedcentrum Femia Siero, geven de auteurs een toelichting. Het eerste exemplaar van het boek wordt overhandigd aan Lied Deurvorst, telg uit de Achterhoekse ijzerdynastie. Zij vertelt over de familiehistorie. Het boek is daarna te koop in de winkel van Innovatiecentrum ICER en via www.achterhoekseboeken.nl en bij de boekhandel. Het boek kost 12,50 euro.

Wie de boekpresentatie wil bijwonen, kan zich aanmelden vóór 21 november via info@ecal.nu
of 0314-787078.

achterhoekseboeken.nl

reageer als eerste
Meer berichten