Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Foto: PR

"l'Odyssee" in Filmhuis DRU Cultuurfabriek

Ulft - Het Filmhuis van de DRU Cultuurfabriek in Ulft presenteert op woensdag 22 november de Franse avontuurlijke en biografische film “l’Odyssee” (ook bekend als “The Odyssey”) uit 2016, geregisseerd door Jérôme Salle, met in de hoofdrollen Lambert Wilson, Audrey Tautou en Pierre Niney.

Over de film:
Het verhaal speelt zich af in 1948. Jacques-Yves Cousteau leeft met zijn vrouw Simone en hun twee zonen (Philippe & Jean-Michel) in het paradijs, een mooi huis dat uitkijkt over de Middellandse Zee. Overdag duiken ze de zee in, ’s nachts kijken ze naar de sterren. Maar voor Cousteau is het niet genoeg. Hij droomt van het grote avontuur. Dankzij zijn uitvinding, de aqualong, een ontspanner waarmee je onder water kunt ademen, en zijn nieuwe boot ‘de Calypso’, ontdekt hij een heel nieuwe wereld. Hij wil deze absoluut onderzoeken en verzamelt een equipe van ruimdenkende mensen waarmee hij de oceanen verkent. Een avontuur dat een hoge tol zal eisen. Philippe en Jean-Michel worden naar de kostschool gestuurd.

Tien jaar later ziet Philippe dat zijn vader veel veranderd is. Jacques is een wereldwijd fenomeen geworden met megalomane dromen van onderwatersteden. Philippe heeft al snel door dat vervuiling deze dromen irreëel maakt. Ondanks hun wederzijds begrip en bewondering zullen deze twee gepassioneerde mannen vaak in conflict liggen. Pas op hun gezamenlijke avontuur naar Antarctica zullen ze elkaar terugvinden. Maar dan slaat het noodlot toe…

Het Filmhuis in Ulft heeft veel voordelen boven andere: goed bereikbaar, gratis en dichtbij parkeren, heerlijke stoelen (in de theaterzaal), digitale projectie en na afloop gezellig borrelen en nakletsen in het gezellige grand café Het Schaftlokaal.

“l’Odyssee” (vanaf 12 jaar), woensdag 22 november, 20.00-22.02 uur - Rabobankzaal DRU Cultuurfabriek, Ulft. Een kaartje kost € 6,-- en is verkrijgbaar aan de balie (de volledige programma flyer is hier ook te vinden) òf via de website www.drucultuurfabriek.nl.
Twee weken later, op woensdag 6 december, is de film “Moonlight” te zien.

reageer als eerste
Meer berichten