Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Namens Lions club Wisch de Hamalandse Marken overhandigt Pieter Muijsers de geldzuil aan Frank Peperkamp, eigenaar van PLUS Silvolde.
Namens Lions club Wisch de Hamalandse Marken overhandigt Pieter Muijsers de geldzuil aan Frank Peperkamp, eigenaar van PLUS Silvolde. (Foto: PR)

LIONS verzamelen oud geld

Silvolde - Via een verzamelzuil bij PLUS Peperkamp in Silvolde gaan Lions oud en vreemd geld inzamelen voor het uitvoeren van staaroperaties in arme derde wereld landen.

Iedereen heeft wel oud en/of vreemd geld in de keukenla of een geldkistje liggen. Via deze collectezuil kan er een zinvolle bestemming aan worden gegeven. De Lions zijn via hun netwerken in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld, om te zetten in euro's. Oud geld dat door de banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op een veiling aan de hoogstbiedende verzamelaar verkocht.

verkocht. 
De opbrengst van de actie gaat naar een Lionsclub in de derde wereld. Alle Lions zijn onbetaalde vrijwilligers en bij hen blijft er dus nooit iets aan de strijkstok hangen. Daarom werd onlangs de charitatieve tak van de Lions tot de beste Niet Gouvernementele Organisatie (NGO) ter wereld uitgeroepen. Met 1.3 miljoen Lions in 205 landen, zijn de Lions de grootste serviceclub organisatie ter wereld. 
Straatarme blinden in arme ontwikkelingslanden worden gratis geopereerd om van hun blindheid verlost te worden. Een staaroperatie kost slechts € 15 en dankzij de Wilde Ganzen die onze actie 50% premie geeft, is er dus maar € 10 nodig om één blinde weer zinde te maken. 
 

reageer als eerste
Meer berichten