Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Vlnr Nardy Strikwold, Hermien Jansen en Sandra Pothoff. (foto: Roel Kleinpenning)
Vlnr Nardy Strikwold, Hermien Jansen en Sandra Pothoff. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Ottink en Kiss bij tentoonstelling

(door Marcel van Berkum)

Silvolde - "Noem ons maar creatieve hobbyisten." Nardy Strikwold is de drijvende kracht en één van de organisatoren van de expositie op zondagmiddag 19 november in café 't Centrum in Silvolde. De gevarieerde tentoonstelling is tevens decor voor een opvallend muziekprogramma.

Tijdens de Zillewoldse Zommermarkt exposeerde Nardy Stikwold in haar tuin aan de Ulftseweg het werk van haar en andere creatievelingen. "Er was veel belangstelling en Hermien Jansen, Sandra Pothoff en ik besloten om dat initiatief te herhalen." Op zondag 19 november is tijdens Silvolde Creatief het werk van een tiental exposanten te zien. Het geeft een boeiend beeld van de diverse technieken waarmee kunstzinnige Silvoldenaren in hun vrije tijd werken.


High tea en Oosterlicht

In de bovenzaal van het café is ruimte voor een toepasselijke high tea en door Hans van den Hurk wordt het Oosterlicht, dat tijdens de jaarwisseling was te zien, schitterend op kleine schaal nagebootst. Er zijn foto's, o.a. van Leonie Jansen, winnares van de fotowedstrijd, te zien. Het betreffende fotoboek ligt ter inzage en ook is de vertoning van de film van de totstandkoming.

Jan Ottink en Kiss

Bijzonder aan deze expositie is een uitgebreid muziekprogramma. "De akoestische muziek overheerst niet en vormt een meer dan aantrekkelijke aanvulling. Een extra reden voor een bezoek ", zegt Nardy, die via haar netwerk opvallende acts heeft weten te strikken. Wat te denken van Jan Ottink, die een akoestische set brengt met bluesnummers en versterking krijgt van saxofonist Bennie Waanders. Een primeur en opmerkelijk is Kiss akoestisch, akisstisch dus, dat wordt gespeeld door Maarten van Schoorl en Mauri Oliver. De gitarist en de zanger van de beste Kiss-tributeband Kiss Lickss spelen de première van een nieuwe akoestische act met nummers van de legendarische formatie. Ook de Silvoldse formatie Blue Intrige met zang van Esther ten Have is van de partij tijdens Silvolde Creatief, evenals het gitaarduo Luc ten Brinck en Raymond Surquin.

Silvolde Creatief is op zondagmiddag 19 november in café 't Centrum. De deuren voor de expositie gaan open om 13.30 uur. De entree is gratis, evenals koffie en thee. Het muziekprogramma start om 15.30 uur. Acts: Jan Ottink en Bennie Waanders, Kiss Licks, Blue Intrige, Luc ten Brinck en Raymond Surquin.

reageer als eerste
Meer berichten