Sint, vele Pieten en Camiel en Rob van Donders Stevig
Sint, vele Pieten en Camiel en Rob van Donders Stevig (Foto: PR)
Sinterklaas

Donders Stevig Sinterklaasfeest bij Willem Tell in Silvolde

Silvolde - Op zondag 19 november (de dag na de grote intocht in Dokkum) is het weer zover. Dan zal Sinterklaas rond de klok van 14:00u welkom worden geheten op het marktplein in Silvolde. Nieuw dit jaar is dat Sinterklaas, na de welkomstceremonie op de Markt, samen met alle kinderen naar het Willem Tell gebouw zal gaan, alwaar het inmiddels alom bekende ‘Donders Stevige Sinterklaasfeest’ wordt gehouden.

Alle bekende ingrediënten zullen er ook dit jaar weer zijn: de oud-bandleden van de ‘Big Little Mill Band’, hét Pietenorkest van Nederland: ‘Sinterbrass’, het duo Donders Stevig ofwel Rob Donderwinkel en Camiel Steverink, een heleboel Pieten en natuurlijk Sinterklaas. Alles is weer aanwezig om er ook dit jaar weer een Donders Stevig Sinterklaasfeest van te maken. Het enige dat dus verschilt van de andere jaren is de locatie van dit feest.

Dit jaar valt de intocht vrij laat in november. Pas op 18 november komt Sinterklaas naar Nederland en dat betekent dat hij dus pas op zondag 19 november in Silvolde zal zijn. Dit is de reden dat de organisatie heeft moeten uitwijken naar een andere locatie voor het feest en wel: het clubgebouw van schutterij Willem Tell aan de kerkenstraat in Silvolde. Het zal dus voor Sinterklaas een kleine tocht worden om van de Markt naar het Willem Tell gebouw te gaan.

Naast de intocht heeft de organisatie ook kunnen regelen dat de Silvoldse kinderen een week later hun verlanglijstje persoonlijk af kunnen geven aan de Pieten. Op zondag 26 november zullen tussen 15:00u en 16:30u speciale Pieten van Sinterklaas bij Grand Café de Buurman zijn om deze verlanglijstjes in ontvangst te nemen. Uiteraard is er dan ook mogelijkheid voor een praatje met de pieten, maar dat spreekt voor zich. De organisatie hoopt op een ouderwets feest voor iedereen, zoals die er jaren is en nog jaren zal blijven in Silvolde.

Meer berichten