Logo oudeijsselstreekvizier.nl

'Bibliotheek blijft in alle kernen waar het nu is'

Terborg - De veranderende maatschappij en de aangekondigde bezuinigingen van de gemeenten Aalten en Oude IJsselstreek zijn voor de Bibliotheek Achterhoekse Poort aanleiding geweest om kritisch naar het eigen functioneren te kijken. "Om de wensen van onze klanten, de beide gemeenten als opdrachtgever en onze eigen doelstellingen samen te brengen binnen het wettelijk kader voor het bibliotheekwezen, is een veranderingsplan opgesteld. Kenmerken van dat plan zijn vernieuwing, modernisering en een nog grotere en actieve betrokkenheid bij de inwoners van beide gemeenten", laat Theo van Amersfoort, voorzitter Raad van Toezicht, weten.
Naast het uitlenen van boeken ligt de nadruk nu al uitdrukkelijk op tal van andere informatieve en educatieve activiteiten. Zo zal de bieb – in samenwerking met de professionals op dit terrein - een werkplek bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Centraal staat dat de Bibliotheek in ieder geval blijft in de kernen waar de bieb nu al is. In andere kernen waar dat mogelijk is overweegt de bibliotheek om met een uitleenpunt te starten. De vestigingen hebben wel dezelfde uiterlijke kenmerken maar de huisvesting kan zeer verschillend zijn. De bibliotheek zal niet overal op de zelfde plek blijven; het gebouw in Gendringen staat bijvoorbeeld te koop. "Maar op een andere plek in Gendringen zal er zeker een bieb blijven. Dat geldt ook voor de andere kernen."

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox