Logo oudeijsselstreekvizier.nl

Infomiddagvoor senioren over OV-kaart

Ulft/Varsseveld - Een informatiebijeenkomst voor senioren over reizen met het openbaar vervoer en de OV-chipkaart wordt gehouden op maandag 23 oktober in de DRU Cultuurfabriek in Ulft en op donderdag 26 oktober in het Borchuus in Varsseveld. Beide middagen duren van 14.00 tot 16.00 uur. Opgave is niet nodig en deelname is gratis.

Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het één en ander veranderd. Voor het reizen met het openbaar vervoer heeft men een OV-chipkaart nodig. "We merken dat het voor senioren soms lastig is om hier mee om te gaan omdat ze niet weten hoe deze kaart werkt", melden de organiserende gemeente Oude IJsselstreek, in samenwerking met de Provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. OV-ambassadeurs informeren tijdens deze bijeenkomst senioren over reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart.

Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst krijgen de senioren een uitnodiging voor het maken van een proefreisje om zo de kaartautomaat en de OV chipkaart in het echt uit te proberen onder leiding van een OV-ambassadeur. Tevens is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken voor een advies op maat.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox