Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Foto: Roel Kleinpenning

Bieb op school

Silvolde - Basisschool de Plakkenberg vierde vrijdag, met alle klassen en leerkrachten, Peter de Boer, waarnemend directeur van de Bibliotheek Achterhoekse Poort, en Ellen Wiegerinck projectleider van de Bibliotheek op School, de officiële start van de Bibliotheek op School.

Leerlingen Saar uit groep 1 en Jean-Luc uit groep 8 hebben de officiële opening verricht door het lintje door te knippen, waarna de naam door de leerlingenraad, samen met meester Bart en conciërge John, werd onthuld. Met het nodige trommelgeroffel viel het doek en kwam de naam tevoorschijn: BLIEB LEESPLEIN
Extra accent aan de opening gaf ook nog de start van de Kinderboekenweek.

Met de werkgroep van de Plakkenberg én alle vrijwilligers zijn grote stappen gezet om 'de Bibliotheek op School' een plaats te geven binnen de school en het onderwijsaanbod.
Projectleider Ellen Wiegerinck : "Het is fantastisch om te zien hoe iedereen heeft meegewerkt aan de totstandkoming van deze schoolbibliotheek. Speciale dank aan de werkgroep en alle vrijwilligers".
Vanaf januari 2017 is er hard gewerkt om de boekencollectie van school te updaten om zo te komen tot een nieuwe actuele schoolbibliotheek. Leesplezier start immers met aantrekkelijke boeken in een leuke en prettige omgeving. En dat is gelukt!

De Bibliotheek op School is een educatieve aanpak waarin scholen samen met de Bibliotheek Achterhoekse Poort, structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Een belangrijk doel is het leesplezier te vergroten en kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school én thuis. Want kinderen die meer lezen, zijn en blijven beter in taal.
Vrij lezen heeft een positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven Door deze vaardigheden op jonge leeftijd te versterken, werken bibliotheek en school samen om laaggeletterdheid te voorkomen.
Voor de Bibliotheek Achterhoekse Poort is basisschool de Plakkenberg inmiddels de 12e school waar een Bibliotheek op School gerealiseerd is.

Op foto: Saar, Mila en Jean-Luc; leerlingen van groep 1 en groep 8, directeur Jurgen en bibliotheekdirecteur Peter en projectleider Bibliotheek Ellen.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox