Logo oudeijsselstreekvizier.nl


De Plakkenberg op tv bij Lang Leve de Muziek Show

Silvolde - Het zijn spannende tijden voor groep 8B van basisschool de Plakkenberg uit Silvolde. De groep is zaterdag 14 oktober te zien in 'Lang Leve de Muziek Show', een nieuw tv-programma van AVROTROS op NPO3.

Een filmpje van het klassenlied 'Dit is groep 7A' vorig schooljaar op de website van Méér Muziek in de klas, daarna een auditie voor o.a. Wouter Hamel en Gers Pardoel in het Hanzehof theater in Zutphen en nu als één van de drie Gelderse winnaars op weg naar de televisie-uitzending van 14 oktober: groep 8B leeft er met veel plezier naar toe.

Onderweg naar de uitzending gebeuren de leukste dingen, waaronder een echte audio-opname van het klassenlied in Arnhem met muziekproduct Mark van Tijn. Ook is er een videoclip opgenomen op het Kerkplein in Silvolde, waarin alle kinderen uit groep 7 en groep 8 van de Plakkenberg hebben meegespeeld. De kinderen kregen hierbij assistentie van de Youtuber Quinty Misiedjan, bekend van haar kanaal 'Quinsding'.

Lang Leve de Muziek Show is een initatief van Méér Muziek in de Klas, een stichting die muziekonderwijs op basisscholen een boost wil geven. En dat is hard nodig, vindt ook Bart Staijen, leerkracht van de Plakkenberg: "Enkele jaren geleden werd op slechts 7% van alle basisscholen in Nederland muziekonderwijs gegeven. Dat vind ik zeer zorgelijk, omdat muziekonderwijs zo belangrijk is voor de ontwikkling van ieder kind. Het is onderzocht dat de hersens van kinderen die muziekonderwijs krijgen zich beter ontwikkelen en dat muziekonderwijs de sociaal-emotionele ontwikkeling stimuleert."

In Lang Leve de Muziek Show gaat groep 8B de strijd aan tegen twee andere Gelderse klassen. Er worden muzikale spellen gespeeld en de videoclip wordt gepresenteerd en beoordeeld. De winnaar van het programma wint de ultieme hoofdprijs: optreden voor Koningin Máxima bij het Kerst Muziekgala in Ahoy Rotterdam.

Of groep 8B van de Plakkenberg deze hoofdprijs wint, is te zien op zaterdag 14 oktober, om 19.25 uur op NPO3 bij Lang Leve de Muziek Show.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox