Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Filmhuis DRU Cultuurfabriek presenteert “Jackie”

Ulft - Het Filmhuis van de DRU Cultuurfabriek in Ulft presenteert op woensdag 11 oktober de Amerikaans/Chileens/Franse dramafilm “Jackie” uit 2016, geregisseerd door Pablo Larraín, met in de hoofdrollen Natalie Portman, Peter Sarsgaard en Greta Gerwig.

Over de film:
Jacqueline "Jackie" Kennedy is de First Lady van de Verenigde Staten. Op 22 november 1963 wordt haar echtgenoot, president John F. Kennedy, doodgeschoten in Dallas, Texas. Een week na de moordaanslag wordt ze geïnterviewd door een reporter en blikt ze terug op zowel de dood van haar echtgenoot als de tv-uitzending A Tour of the White House with Mrs. John F. Kennedy (1962), waarin ze een rondleiding gaf in het Witte Huis. De voormalige First Lady probeert haar emoties te verwerken en maakt zich zorgen over hoe haar echtgenoot herinnerd zal worden.

De film ging op 7 september 2016 op het filmfestival van Venetië in première. Noah Oppenheim won op dit festival de prijs voor beste scenario. Hoofdrolspeelster Natalie Portman werd als beste actrice uitgeroepen bij zowel de Golden Globe Awards als de Satellite Awards.

Het Filmhuis in Ulft heeft veel voordelen boven andere: goed bereikbaar, gratis en dichtbij parkeren, heerlijke stoelen (in de theaterzaal), digitale projectie en na afloop gezellig borrelen en nakletsen in het gezellige grand café Het Schaftlokaal.

“Jackie” (vanaf 16 jaar), woensdag 11 oktober, 20.00-21.40 uur - Rabobankzaal DRU Cultuurfabriek, Ulft. Een kaartje kost € 6,-- en is verkrijgbaar aan de balie (de volledige programma flyer is hier ook te vinden) òf via de website www.drucultuurfabriek.nl.

Twee weken later, op woensdag 25 oktober, is de film “Under Sandet (Land Of Mine)” te zien.

Meer berichten

Shopbox