Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Vlnr: Niels Berendsen, Barry Kock, Benny Centen en wethouder Bert Kuster. (foto: Roel Kleinpenning)
Vlnr: Niels Berendsen, Barry Kock, Benny Centen en wethouder Bert Kuster. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Onderwijs en sport bundelen en kloppend hart behouden

(door Carla van der Meer)

Etten - "Wij vinden het voor Etten van belang om zaal Köster te behouden", zegt Niels Berendsen van Werkgroep 2025. "Hier vinden tal van verenigingen onderdak. Het is het kloppend hart van Etten." Werkgroep 2025 laat derhalve een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar brede maatschappelijke voorzieningen in Etten.

"Ook de accommodaties op sportpark De Treffer, waar voetbalvereniging VV Etten en schietvereniging Diana onderdak hebben, zijn niet meer helemaal van deze tijd", vertelt Berendsen. "Daarom zijn we een aantal jaren geleden gaan nadenken waar we naartoe willen als dorp. We hebben met de inwoners van Etten, stichtingen, bedrijven, verenigingen, scholen en kerken bekeken wat we als dorp kunnen doen om hier brede maatschappelijke voorzieningen te laten verrijzen. Er zijn mooie plannen, maar zijn die haalbaar? We hebben ingezet op een tweesporenbeleid: cultuur en verenigingen om zaal Köster te behouden en Stichting Sportbelangen met stichting Essentius, VV Etten en SV Diana." Een van de taken die onderzocht wordt in het haalbaarheidsonderzoek is of er een bundeling kan komen waarbij de basisschool bij het sportpark gevestigd wordt om onderwijs en sport met elkaar te combineren. "VV Etten is ook met de toekomst bezig", geeft Berendsen aan. "De vereniging ziet ook dat hun accommodatie overdag leegstaat. Die zou beter benut kunnen gaan worden door de kinderen er overdag te laten sporten. De basisschool is financieel nog niet afgeschreven, maar onderwijstechnisch wel. De sportzaal van de school is op. Dan kom je op een punt dat je iets moet met de school en met de sportaccommodatie. Er zijn meerdere partijen, als Azora en Zozijn, die mee willen doen. Het is belangrijk dat basisactiviteiten hier blijven. Als je de school en de verenigingen uit het dorp haalt, dan haal je de ziel uit het dorp." We richten ons op de periode 2020 / 2025." "Als je iets onderzoekt, kom je ook aan heilige huisjes", zegt gebiedswethouder Bert Kuster van de gemeente Oude IJsselstreek. "Een ervan is zaal Köster. Naar de mogelijkheid om alle verenigingen op één plek te krijgen komt een objectief onderzoek van een onderzoeksbureau. De kosten hiervoor, 20.000 euro, worden door de gemeente betaald."

Meer berichten

Shopbox