Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Roel en Jan ter Voert en kok Daniel. (foto: Roel Kleinpenning)
Roel en Jan ter Voert en kok Daniel. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Hubertusmis en wildsoep eten

(door Carla van der Meer)

Megchelen - "De jagersvereniging WBE Gendringen-Bergh houdt op zondag 5 november om 10 uur weer de jaarlijkse Hubertusmis in het kerkgebouw in Megchelen", vertelt Jan ter Voert, van het gelijknamige café/restaurant. "Aansluiten komen de jagers en de aanwezigen uit de kerk bij ons een wild maaltijdsoep eten en om 16 uur kunnen gasten genieten van het Wildbuffet."

"De Hubertusmis is altijd een heel gebeuren", vervolgt Ter Voert. "Het is een mooie traditie waarbij hoornblazers, jagers en hun honden bij de mis aanwezig zijn. Het koor zingt diverse jachtliederen. De mis wordt altijd druk bezocht. De kerk is dan bijna te klein." Op 16 oktober gaat het wildseizoen officieel van start. "Maar het afschot van het grootwild begint al in juli of augustus", vertelt Daniel Giesen, chefkok bij Ter Voert. "Wij hebben op de zondagen 5 en 12 november een wildbuffet met live cooking. Maar de gasten kunnen ook op andere dagen van ons wild komen genieten, want er staan diverse wildgerechten op de kaart. We hebben ook bijpassende wijnen. Verder verzorgen we de catering van (wild)buffetten." Het eten van wild is nog steeds heel populair. "Zeker hier in de Achterhoek, want hier is toch de basis van het wild eten", zegt Roel ter Voert. "Hier wordt nog gejaagd. We betrekken ons wild van de jagersvereniging WBE. Zij schieten de dieren om de wildpopulatie goed op peil te houden. We serveren dus eerlijk wild hier uit de buurt." "Met het eten van wild valt ons op dat de gasten het óf graag lusten óf juist niet", laat Giesen weten. "Een tussenweg is er bijna niet. Mocht de partner van een wildliefhebber niets met deze gerechten hebben, dan wordt er voor die persoon gewoon iets anders gekookt." Giesen weet ieder seizoen weer verrassende wildgerechten te bereiden. "De ene keer kies je ervoor om met een bepaalde wildsoort een voorgerecht te maken, maar het vlees kan een volgende keer ook in een soep af als hoofdgerecht geserveerd worden", vertelt Giesen. "Wat de jagersvereniging schiet, bepaalt voor een groot deel het menu. Dat wild krijg je niet op bestelling, dat is afwachten. Het leuke van de buffetten vind ik dat de gasten diverse gerechten kunnen proberen. Bovendien komen ze sneller met elkaar in gesprek omdat ze rondlopen om het eten te halen." Het buffet bestaat uit diverse voorgerechten, soepen, hoofdgerechten met bijpassende groentes en een dessert dat afgestemd is op de herfst. Op andere dagen dan 5 en 12 november worden, in overleg, wild- en stamppotbuffetten geserveerd voor groepen vanaf 20 personen. Ook kunnen diverse wild- en stamppotbuffetten op locatie bezorgd worden. Voor meer informatie: 0315 – 377204 of www.jantervoert.nl.

reageer als eerste
Meer berichten