Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Kookbattle.
Kookbattle. (Foto: PR)

Regionale Kids Kookbattle: kinder meesterkoks strijden om de titel

TERBORG - Met prachtig aangeklede tafels waarop de lekkerste hapjes stonden, streden maar liefst 18 BSO's (buitenschoolse opvang locaties) in de regio Oost-Gelderland om de titel in de eerste regionale kids Kookbattle van Kinderopvang Humanitas. 
 

Hartige cupcakes, pizza bonbons, Oreo cake, zwanen soesjes , croissantjes, Turkse koekjes, fruitspiesjes, bananen pannenkoekjes, kleine appeltaartjes en heerlijke gezonde tomatensoep. Het zijn een paar voorbeelden van de heerlijke hapjes die kinderen voorschotelden aan de jury. Met foto's, een foto schort en zelfs een heuse PowerPoint presentatie toonden de kinderen vol trots hoe hun meesterwerken tot stand zijn gekomen. 
Lettend op smaak, presentatie, en participatie proefden en bekeken de vakjury, onder leiding van Frank Sprenkelder, regiodirecteur Lillian Beuting en regiopedagogen Saskia en Dorine, alle inzendingen. Met zoveel heerlijkheden was dat een hele klus. Zwanensoesjes die nog beter waren gelukt dan in "Heel Holland Bakt", "heerlijk gezonde tomaten soep vol van smaak" waren een paar kreten die de vakjury slaakten.
Kinderen bepalen de winnaar
Tussen al die inzendingen DE winnaar kiezen was bijna onmogelijk. Het is daarom ook maar goed ook dat de kinderen zelf de doorslag gaven in wie de eerste Regio Kookbattle gewonnen had. Met een eervolle vermelding voor de tomatensoep voor BSO Donderstralen, sleepten BSO Kameleon en BSO Overlaat de eerste prijs in de wacht van 75 euro. BSO De Flierefluiters en BSO Keigave Kids wonnen respectievelijk de tweede en derde prijs van 50 en 35 euro. Alle deelnemers kregen voor hun inzending een attentie van 15 euro. Met dit geldbedrag mogen de kinderen iets leuks doen op de buitenschoolse opvang. 
Regionale kinderraad Kinderopvang Humanitas
Het idee voor de eerste regionale Kook Battle is ontstaan vanuit de regionale kinderraad in Oost-Gelderland. Tijdens de regionale kinderraad gaat Lillian Beuting, regiodirecteur Oost Gelderland bij Kinderopvang Humanitas, in dialoog met de kinderen over "hun BSO". Dit keer kozen zij samen voor een andere vorm, waarbij kinderen niet alleen over de BSO spraken, maar ook hun kook en decoratie-talenten toonden. Superleuk én zeker voor herhaling vatbaar, aldus iedereen. 

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox