Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Kinderboekenweek 2017: Gruwelijk Eng!

regio - Van 4 tot 15 oktober is het weer Kinderboekenweek met als thema “Gruwelijk Eng”!
Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal. In alle vestigingen kunnen kinderen gedurende de periode van de Kinderboekenweek meedoen aan allerlei griezel activiteiten zoals de griezelboekenquiz en de griezelreceptenwedstrijd.


Griezelpaspoort
Het griezelpaspoort haal je aan de balie in de Bibliotheek, hiermee kun je een griezelboekenquiz spelen: ratten happen, een lettermonster maken en een kleurplaat kleuren. Elke activiteit wordt afgevinkt in het paspoort. Paspoort vol? Dan ontvang je een griezeldiploma met….????

Griezelreceptenwedstrijd
Doe mee aan de griezelreceptenwedstrijd.
1. Maak iets wat gek – grappig – gruwelijk lekker is en wat met griezelen te maken heeft.
2. Schrijf het recept op en stuur of breng het naar de Bibliotheek, met een foto erbij hoe het maaksel eruit ziet. (mailen mag naar r.tekolste@achterhoeksepoort.nl)
3. Bedenk ook een leuke naam voor je recept.
Het meest originele recept wordt beloond met een (griezel)kookboek!

Kinderboekenkrant
In alle vestigingen kan de Kinderboekenkrant gratis meegenomen worden. De Kinderboekenkrant biedt voor 8 tot 12-jarigen een helder overzicht van de leukste boeken die er voor hen te vinden zijn. Hij staat vol tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers. Daarnaast is er ook nog de Kinderboekenweek doe-krant met leuke spelletjes, raadsels, puzzels en boeken in het teken van het thema van de Kinderboekenweek.

Codewoord
Ook dit jaar kan via de website van de Bibliotheek het spel“Codewoord” gespeeld worden. Leerlingen van groep 5 t/m 8 kunnen in de Bibliotheek of thuis aan de slag met het spel, dat bestaat uit een aantal algemene vragen over het thema en diverse vragen over verschillende boeken die passen bij het thema Gruwelijk eng!. Kinderen verzamelen letters door de vraag juist te beantwoorden. Aan het eind van het spel volgt een puzzelopdracht met alle verdiende letters om achter het Codewoord te komen.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox