Biebtip

Biebtip: De achtste zuster

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek De Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek 'Biebtips'. Elke twee weken geeft een medewerker van de bibliotheek een tip voor een boek of dvd.

Deel 90 door Bea Smits

De achtste zuster - Elle Eggels

De debuutroman van Elle Eggels "Het huis van de zeven zusters" was een hit in 1998. De achtste zuster lijkt hierop goed aan te sluiten, maar deze nieuwe roman is toch prima los te lezen. "De achtste zuster" gaat verder waar het boek " Het huis van de zeven zusters", eindigde: Christian liep weg toen hij zestien jaar oud was, hij kon de druk die zijn vader hem oplegde niet langer aan. Hem opvolgen in de houthandel, dat wilde hij niet. Christian wilde de muziek in, het theater.

Zeven jaar later als Emma's man en haar tante Christina zijn overleden is hij weer thuisgekomen en haalt haar over om mee te gaan naar Andalusië. Emma is opgegroeid in een Limburgs dorpje, in een huis waar alleen vrouwen woonden. Haar moeder Martha en haar zes tantes runden een bakkerij. Emma is meer opgevoed door haar tante Christina dan door haar eigen moeder. De wereldvreemde Emma is bijna vijftig jaar, maar heeft nog steeds erg veel moeite om los te komen van haar irritante, bemoeizuchtige moeder Martha. Emma komt in Spanje meer en meer los van haar familie in Limburg en kan eindelijk de verloren zeven jaar met haar zoon inhalen. In Spanje bloeit ze helemaal op, ze heeft het gevoel dat ze nu pas leeft. Als haar zoon zich door een meisje laat over te halen om te trouwen legt zij zich erbij neer en besluit ze Spaans te gaan leren in Mexico het land waar Christian zijn hart verloor aan de muziek. De belevenissen in een vreemd land waar ze helemaal op zichzelf is aangewezen, helpen haar de toekomst uit te stippelen. Maar dan komt er een telefoontje uit Limburg met het nieuws dat haar Martha ernstig ziek is, en laat ze zich overhalen terug te gaan naar dat bekrompen dorp in Limburg.

Een meeslepend, ontroerend en gepassioneerd verhaal over een vrouw die zichzelf ontdekt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden