Biebtip

Biebtip: Delirium amoris-trilogie

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek De Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek 'Biebtips'. Elke twee weken geeft een medewerker van de bibliotheek een tip voor een boek of dvd.

Deel 91 door Babs Vroegindewey

Delirium amoris-trilogie - Lauren Oliver

Delirium

Voordat wetenschappers een geneesmiddel hadden ontdekt, dacht men dat liefde iets goeds was. Ze begrepen niet dat zodra de liefde, delirium, in je bloed zit er geen ontsnappen meer aan is. Wetenschappers zijn in staat de liefde uit te roeien en de overheid eist dat iedereen de behandeling ondergaat zodra ze achttien zijn geworden. Lena Haloway heeft altijd uitgekeken naar het moment waarop ze genezen zou worden. Een leven zonder liefde is een leven zonder pijn: veilig, voorspelbaar en gelukkig.

Maar 95 dagen voordat ze de behandeling ondergaat, doet Lena het ondenkbare: ze wordt verliefd.

Lena ontmoet Alex. Deze jongen blijkt nooit behandeld te zijn en houdt er heel andere denkbeelden op na, waardoor Lena aan alles wat ze heeft geleerd gaat twijfelen.

Pandemonium

Het tweede deel in de Delirium amoris-trilogie. Deze fascinerende roman zindert van het vuur van fel verzet, verboden liefde en de vonken van een revolutie die op het punt staat uit te barsten. Lena is in de Wildernis beland, zonder Alex, maar met vele anderen die hebben besloten het leven in eigen hand te nemen. Een ruig en hard leven, zonder luxe, maar met liefde.

Requieum

Requiem is het laatste deel van de Delirium amoris-trilogie. Na Julian te hebben gered van de dood, vluchten Lena en haar vrienden terug de Wildernis in. Maar de Wildernis is niet langer de veilige haven die ze dachten te vinden. De grensgebieden worden belaagd door soldaten. Zo gevaarlijk als het voor Lena is in de Wildernis, zo kalm is het leven van Hana, haar beste vriendin, die een leven zonder liefde leidt in Portland. Hana heeft de behandeling wel ondergaan, maar heeft deze echt gewerkt? De wereld waarin Hana en Lena leven verdeelt hen, maar hun verhalen komen toch bij elkaar.

Het laatste deel van de Delirium amoris-serie kent een onverwachte wending in het verhaal.

Het verhaal wordt heel boeiend verteld. Elk hoofdstuk begint met een spreuk, psalm of citaat uit een van de boeken die alle kinderen moeten lezen, waardoor je als lezer de denkbeelden van de samenleving leert kennen.

Voor liefhebbers van de hongerspelen en de divergent serie is de serie van Lauren Oliver een echte aanrader. Het leest gemakkelijk en je blijft geboeid waardoor je graag door wilt lezen om erachter te komen hoe het afloopt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden