Biebtip

Biebtip: Het effect van Susan

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek De Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek 'Biebtips'. Elke twee weken geeft een medewerker van de bibliotheek een tip voor een boek of dvd.

deel 94 door Mieke de Vette

Het effect van Susan - Peter Høeg

Peter Høeg ken ik van 'Smilla's gevoel voor sneeuw', een spannend crimi verhaal dat zich in de Scandinavische landen en IJsland afspeelt.

In dit boek is de hoofdrol weggelegd voor Susan, die de wonderlijke gave heeft mensen de waarheid te laten zeggen. Iedereen vertrouwt haar van alles en nog wat toe. (het effect van…..). Ook haar 2 kinderen Thit en Harald hebben deze gaven, haar man Laban is een zeer gewaardeerd musicus.

In India brengt deze gave de familie in moeilijkheden. Om te voorkomen dat Susan wordt veroordeeld, reist een Deense ambtenaar naar India om te zorgen dat ze het land zo snel mogelijk kunnen verlaten. Er is echter een voorwaarde verbonden aan zijn hulp: Susan moet door middel van haar gave de leden van de zogeheten Toekomstcommissie opsporen en het verslag van hun laatste bijeenkomst zien te bemachtigen. Deze in het geheim opererende commissie, een groep mensen met uitzonderlijke intelligentie, aan elkaar gekoppeld om prognoses te doen over de toekomst hebben in hun bestaan blijkbaar veel ontwikkelingen ruim van tevoren voorspeld. De politiek, overheid en zakenwereld willen daar allemaal hun voordeel mee doen.

Binnen de kortste keren belanden Susan en haar gezin in een onoverzichtelijk machtsspel, en al hun pogingen om de wetenschappers, politici en zakenmannen een stap voor te blijven, voeren hen alleen maar dieper een wel heel schimmige wereld binnen.

Spannend, beetje sf-achtig, of toch niet…… Boeiend tot het einde.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden