Film ‘Take Shelter’ en Filmlezing ‘Horende Doof en Ziende Blind!’ in Filmhuis DRU Cultuurfabriek

ULFT - Zondagmiddag 9 oktober a.s. is er zowel een film als een filmlezing met als thema ‘Horende Doof en Ziende Blind!’ in de Rabobankzaal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft.

Het thema 'Horende Doof en Ziende Blind!'

Wie kent het niet: zorgen om gezondheid, werk, dierbaren en om de toekomst. En hoewel deze zorgen terecht kunnen zijn, kunnen deze ook doorslaan en je leven gaan beheersen, waardoor je als het ware er dag en nacht (ook in je dromen) mee bezig bent.

Dat is vooral het geval wanneer je fantasie en je angsten met je zorgen op de loop gaan en/of wanneer je dingen hoort en ziet die anderen niet lijken op te merken, omdat ze daarvoor doof en blind lijken te zijn. Rationeel kun je vaak deze zorgen niet verklaren, maar gevoelsmatig zijn deze wel aanwezig, vooral wanneer deze zorgen steeds erger lijken te worden. Omdat je niet zeker weet of dat deze zorgen inbeelding zijn of een grond van waarheid in zich hebben en omdat jij je hiervoor schaamt, communiceer je daarover niet met je omgeving. Waardoor je meer en meer in een isolement terecht komt. En deze situatie wordt nog negatief versterkt wanneer je - om je gevoelens te beteugelen - allerlei maatregelen gaat nemen, die door je omgeving niet begrepen wordt.

De film ‘Take Shelter’ (2012)

Bouwvakker Curtis LaForche woont in een klein stadje in Ohio, samen met zijn vrouw Samantha en dochter Hannah, een 6-jarig doof meisje. Wanneer Curtis angstaanjagende dromen krijgt, houdt hij de visioenen voor zichzelf. Hij probeert zijn angst te onderdrukken door obsessief een stormbunker te bouwen in zijn achtertuin. Zijn schijnbaar onverklaarbare gedrag zorgt voor verwarring in zijn omgeving, maar de daaruit vloeiende spanningen in zijn huwelijk en de gemeenschap vallen in het niet bij wat zijn dromen werkelijk betekenen...

In deze indrukwekkende film kruip je als toeschouwer als het ware in de huid van de hoofdpersoon en vraag je je net zoals hij af of de overweldigende beelden die hij ziet en hoort nu gebaseerd zijn op werkelijkheid of fantasie!

De film is geregisseerd door Jeff Nichols, met in de hoofdrollen Michael Shannon, Jessica Chastain en Shea Whigham (drama - vanaf 16 jaar - 116 minuten).

Inleiding en nabeschouwing: drs. Joop Roelofs (psycholoog Confidence - Ulft /

Doetinchem).


Keuze

Bezoekers hebben de keus om ofwel de filmlezing ofwel de film alleen bij te wonen.

Aanvang Filmlezing: 13.15 u - Aanvang Film: 14.00 u.

Tickets à € 12,50 (filmlezing en pauzeconsumptie) en € 8,50 (film en pauzeconsumptie) zijn verkrijgbaar bij de receptie van de DRU Cultuurfabriek (Hutteweg 24, Ulft) (0315 - 714358) of via de website www.drucultuurfabriek.nl

Wanneer men ook de filmlezing ‘Loin des Hommes’ op 20 november bestelt, betaalt men € 22,50 in plaats van € 25,00.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden