Biebtip

Biebtip: In het water

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek Biebtips. Elke twee weken geeft een medewerker van de bibliotheek een tip voor een boek of dvd.

Deel 121 door Ellen Wiegerinck

In het water - Paula Hawkins

Paula Hawkins is schrijfster van’ het meisje in de trein’.

Beckford is een klein plaatsje waar een rivier stroomt, waar verschillende vrouwen in het verleden de dood hebben gevonden. In dit dorp wonen o.a. moeder Nel en haar dochter Lena, waar dit verhaal vooral om draait.

In de zomer springt de vriendin van Lena, genaamd Katie, in het water en komt te overlijden.
Nel ging op onderzoek uit om de oorzaak van de dood van Katie en al die andere vrouwen te vinden. Het was de bedoeling om hier een boek over te schrijven en uit te geven. De lokale bewoners van het dorp waren hier niet allemaal blij mee.

Tijdens dit onderzoek wordt Nel ook dood aangetroffen in de rivier.
Na de dood van Nel komt Jules, de zus van Nel, weer naar Beckford om de zorg van haar nichtje Lena op zich te nemen.

Er zijn heel veel vragen die nog een antwoord nodig hebben omdat het niet duidelijk is wat er met Nel en Katie is gebeurd. Diverse personen in het boek gaan op zoek naar het antwoord.
Het is een verhaal vol geschiedenis, verdriet, geheimen en ook liefde.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages. Volgens de beschrijving is er een kaart met namen die ervoor zorgt dat je snel de naam bij de persoon terug weet te vinden, helaas zit dit niet in mijn boek. Hierdoor was het noodzakelijk vaak terug te bladeren en duurde het vrij lang om in het verhaal te komen.

Elk hoofdstuk is een persoon aan het woord, hierdoor worden alle onderlinge verhoudingen erg duidelijk en leer je de karakters kennen. Het is alsof je zelf in controle bent over de camera die elke keer op personages inzoomt. Toch wel de opmerking dat het soms vreemd is dat niet alle gedachten door de persoon zelf wordt verteld, of te wel deze personen houden soms iets achter wat het niet altijd duidelijk maakt.
Het verhaal blijft spannend en erg prettig om te lezen. Heel langzaam (zonder dus de eerder genoemde kaart) beginnen de verhoudingen en banden duidelijk te worden en wordt je meegenomen in het mysterieuze verhaal achter de rivier.

Een aanrader? Jazeker!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden