Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Vlnr: Daan Roenhorst, Koen van Lent, Jelle Weikamp en Björn Neerhof. (foto: Roel Kleinpenning)
Vlnr: Daan Roenhorst, Koen van Lent, Jelle Weikamp en Björn Neerhof. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Wagen voor jubileum van Kinderkamp

(door Nick Moritz)

VARSSEVELD - Kinderkamp Vennebulten bestaat 50 jaar. Dat wordt gevierd. De zomerse activiteiten op de Vennebulten zijn altijd al feestelijk en dat zal dit jaar niet anders zijn. We wordt er dit aar extra aandacht besteed aan de bouw van een bloemenwagen. Daarmee doet de groep Kinderkamp op donderdag 17 en zaterdag 19 augustus mee in de optocht van de Varsseveldse Volksfeesten.

"We doen daar al aan mee zolang ik me kan heugen", vertelt Koen van Lent van Kinderkamp Vennebulten. "Tot nu toe altijd met een simpele wagen. Die werd dan vlot in elkaar gezet en vervolgens loop je er met vijftig of zestig enthousiaste kinderen mee in de optocht. Omdat de kinderactiviteiten nu al vijftig jaar een groot succes zijn, hebben we het voor dit jaar wat feestelijke aangepakt. Met een mooie groep vrijwilligers zijn we al een poosje aan het knutselen. Straks komen de bloemen er op en dan zul je zien dat we een prachtige wagen hebben."

Kinderkamp Vennebulten is zoals gezegd een jaarlijks terugkerend succes. Met kinderen uit Varsseveld en omliggende dorpen worden een week lang allerlei spelen en spelletjes gedaan. "Uit het buitengebied, Westendorp en Heelweg komen al sinds jaren veel kinderen. Dit jaar hebben we zelfs een groep uit Lichtenvoorde. Vanuit die plaatsen organiseren we fietsgroepen en we verzamelen bij de Vennebulten. Iedereen vanaf groep 3 tot de brugklas is welkom. In de eigen leeftijdscategorie wordt iedereen in groepjes ingedeeld en dan kan de pret beginnen."

Met activiteiten van bosspelletjes tot hutten bouwen worden de kinderen dit jaar van maandag 7 tot en met vrijdag 11 augustus bezig gehouden. Er kan flink geravot worden en vooral in de oudste groep speelt het wedstrijdelement een rol. We bouwen wel wat competitie in, dat maakt het toch spannender. Vlaggenroof en het sponzenspel zijn jaarlijkse succesnummers. Het sponzenspel is een soort tikkertje waarbij je flink nat kunt worden. Dat levert aardig wat geschreeuw op. Woensdag wordt een hee speciale dag. Dan is er een speurtocht waarbij de deelnemers met legervoertuigen naar locatie worden gebracht."

Kinderkamp Vennebulten rekent ook dit jaar weer op zo'n driehonderd deelnemertjes. Hoeveel er daarvan in de optocht meelopen is natuurlijk nog de vraag. De optocht is pas een week later en daar komen nooit alle kinderen voor terug. "Doorgaans lopen er zo'n vijftig kinderen mee met de bloemenwagen. Misschien dat ze dit keer nog nieuwgieriger zijn omdat we toch een extra mooie wagen maken. Iedereen is in elk geval van harte welkom. We gaan er ook in de optocht een mooi feestje van maken."

Reageer als eerste
Meer berichten