Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Megchelen is klaar voor het Oldtimer Festival

MEGCHELEN - “Vele handen maken licht werk” is een gezegde dat goed past bij de inzet van de vrijwilligers van Nostalgie Megchelen. Afgelopen zaterdag heeft men samen al met diverse vrijwilligers de feesttent opgebouwd op het festivalterrein waar komend weekend het Oldtimer Festival Nostalgie Megchelen plaats vindt. Komend weekend staat Megchelen namelijk in het teken van Nostalgie. Tijdens het festival weekend zullen er ook weer heel veel vrijwilligers ingezet worden om zo Nostalgie Megchelen te laten slagen.

In het kleine kerkdorp Megchelen wordt veel georganiseerd en daarbij zijn vele vrijwilligers betrokken. “Dit is wat Megchelen zo bijzonder maakt” aldus Jan Overbeek. Jan is één van de nieuwe organisatoren van Nostalgie Megchelen, het alom bekende Oldtimer Festival. “Men kent elkaar in Megchelen en heeft wat voor elkaar over. Ik ben een middag op pad geweest en heb verschillende mensen benaderd om ons te helpen als vrijwilliger tijdens het Oldtimer Evenement. Maar ook spontane aanmeldingen van mensen die graag willen komen helpen. Iedereen is enthousiast en wil graag zijn of haar steentje bijdragen om zodoende het evenement te laten slagen. Daar ben ik enorm trots op”. “Met elkaar samenwerken is succes”.

“Verbroederen door samen iets neer te zetten. Het gevoel is goed en de vrijwilligers kunnen het erg goed met elkaar vinden. De handen worden ook flink uit de mouwen gestoken maar op z’n tijd is er uiteraard ook samen heel veel gezelligheid “. Daar doen we het voor vult Wim Ratering aan.

“Het terrein ligt er ook perfect bij, afgelopen week is het gras gemaaid dus wij kunnen nu volop aan de slag” “We zijn erg blij dat de eigenaar van de grond kosteloos en belangeloos zijn grond beschikbaar wil stellen” “We kunnen zo een goede basis leggen voor de doorstart van dit Oldtimer Festival” “We kunnen hier groeien tot ruim 20 hectare” vult Theo Sessink aan, wijzend over de groene weilanden.

Het Festival draait op vele vrijwilligers die sinds enkele maanden de organisatie van dit evenement hebben overgenomen van de Schutterij uit Megchelen. De schutterij heeft afgelopen november namelijk te kennen gegeven om te stoppen met de organisatie van het Oldtimer evenement. Er lag voor iedereen een kans en/of uitdaging om dit evenement op te pakken. Jan Overbeek, Wim Ratering en Theo Sessink hebben begin dit jaar de koppen bij elkaar gestoken en vonden dat dit evenement niet verloren mocht gaan voor Megchelen. Dit is een evenement waar we met z’n allen trots op zijn dus dat moet behouden blijven. “Dat zou eeuwig zonde zijn want wat weg is dat is weg” aldus Theo Sessink.

Vrijdagmiddag klokslag 12.00 uur openen de poorten voor de deelnemers en zaterdag en zondag is iedereen van harte welkom om o.a. alle Oldtimers te komen bewonderen. Er zijn diverse toertochten en op het terrein is er vertier voor jong en oud. Vrijdagavond vieren buurtschappen De Asbroek en De Zwanenburg traditiegetrouw hun jaarlijkse kermis ook in de feesttent van Nostalgie Megchelen. Uiteraard is deze avond voor iedereen gratis toegankelijk en de consumptieprijzen dateren die avond ook uit de tijd van jaren geleden.

Kortom, Megchelen is er klaar voor en zonder de enorme inzet van de vele vrijwilligers was dit allemaal niet mogelijk geweest.

Voor meer informatie: www.nostalgiemegchelen.nl

Facebook: Euregio Oldtimer Megchelen

Info.nostalgiemegchelen@gmail.com

Foto: de vrijwilligers nadat ze samen de tent opgebouwd hebben

Reageer als eerste
Meer berichten