Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Muziek zit DJ Arjan Haakshorst 'Balkanarie' in het bloed. Op vrijdagavond laat hij de favorieten uit zijn collectie horen. (foto: Helga te Boekhorst)
Muziek zit DJ Arjan Haakshorst 'Balkanarie' in het bloed. Op vrijdagavond laat hij de favorieten uit zijn collectie horen. (foto: Helga te Boekhorst)

DJ Balkanari goochelt met vinyl

ULFT - DJ Arjan Haakshorst 'Balkanari' combineert Cocktails en zomerse muziek op vrijdagavond 28 juli in DRU Cultuurfabriek in Ulft.

DJ Balkanari houdt van aparte muziek. "Ik begon met drums op mijn 4de en sinds mijn 12de jaar ben ik DJ. Eigenlijk ging het allemaal vanzelf. Ik hield van plaatjes draaien en begon met twee cassettedecks", vertelt de muzikant die inmiddels 37 jaar verder is en een hele ontwikkeling heeft doorgemaakt. "Toen ik begin 20 was wilde ik wat meer proeven aan de Latin muziek. Hiervoor ben ik naar Cuba gegaan. Dat was een bijzondere ervaring. Ik kwam daar in contact met Sexteto Baracao. Het was mooi om te zien hoe de muziek daar nog echt van de mensen is. Iedereen zingt en danst mee. Ik kreeg gratis les en de muzikanten wilden er geen vergoeding voor ik besloot daarom als mixer met de nodige ervaring, een cd van de groep op te nemen. Fatsoenlijke opname-apparatuur was niet voorhanden. Ik wist een mini-disc en wat schijfjes van een paar Noorse toeristen te ritselen en met wat kunst en vliegwerk knutselden we wat opname apparatuur in elkaar. Terug in Doetinchem heb ik er een fatsoenlijk geheel van gebrouwen en de muzikanten waren enthousiast over hun cd."
Inmiddels heeft DJ Balkanari een aardige collectie Latin op vinyl weten op te bouwen en heeft hij zijn cassettedecks omgeruild voor platenspelers want zijn voorkeur gaat uit naar vinyl. "Het zit onder je vingers en de kwaliteit is beter. Daarbij smijt je lekker met de platen heen en weer." Nadeel van het gooi en smijtwerk voor Balkanari is dat hij dan wel met zware koffers moet leuren.
Balkanari is een samentrekking van Balkan en Arie, zoals de DJ genoemd wordt. "De band is ontstaan vanuit het DJ zijn. Ik deed naast Latin ook veel met Balkanmuziek. Daar kun je alles in kwijt, je kunt er echt feest mee maken. Zo kwam ik in contact met andere muzikanten en daaruit ontstond dus Balkanari. Op het repertoire staan nummers van o.a. Goran Bregovic en Fanfare Ciocårlia. Daarnaast worden bestaande nummers door de band 'verbalkaniseerd'. Zo gooien zij het ene moment Nirvana op de grill om daar vervolgens een pittig balkansausje over te gieten, het andere moment vindt u een balkanversie van Lady Gaga's grootste hits op uw bord. De overige ingrediënten zijn plezier, energie, en dans. Een beproefd recept, want Balkanari krijgt het voor elkaar om het publiek los te laten gaan.
Wil je weten hoe een 'Balkanari', fluitend zijn muziek lanceert? Kom dan naar het idylische terrasje aan het water. Het feestje is van 20 tot 24 uur. Kaarten zijn nodig. Dit zijn vrijkaarten.

Reageer als eerste
Meer berichten