Logo oudeijsselstreekvizier.nl


De steltlopers van Close Act treden op met Bencha Theater.  Het wordt een staaltje van adembenemende balans- en luchtacrobatiek met dans en muziek. (foto: organisatie)
De steltlopers van Close Act treden op met Bencha Theater. Het wordt een staaltje van adembenemende balans- en luchtacrobatiek met dans en muziek. (foto: organisatie)

Luchtacrobatiek rond de Fakkel

(door Marcel van Berkum)

ULFT - Een spectaculaire verticale tango tientallen meters boven de grond rond schoorsteen De Fakkel. Dat wordt de afsluiting van de Achterhoek Spektakeltoer 2017 op zondag 6 augustus op het DRU-park in Ulft. Hoogstaand vermaak!

Het Gieterijplein wordt globaal begrensd door ICER, Ketelhuis, Portiersgebouw en het water. De VVV-winkel kijkt er op uit en de skatebaan is er te vinden. Het wordt door de organisatie van de Spektakeltoer optimaal gebruikt. Er is een bühne gecreëerd, die het podium vormt voor de muzikale optredens van Tinez Roots Club en Sabor Latino. Tinez Roots Club is de band van de vermaarde bluessaxofonist Martijn van Toor. De oud-Ulftenaar vertrok op zijn negentiende naar het conservatorium in Utrecht. Na zijn afstuderen werd de tenorsax zijn instrument, de blues zijn muziek en in 2008 nam hij een album op onder de naam Tinez Roots Club. Tinez is zijn bijnaam. In een eigenzinnige samenstelling stond de formatie op alle grote podia in Nederland. De presentatie van het derde album Have You Heard?! was in maart in Arnhem, de huidige woonplaats van Martijn van Toor.
De leden van de formatie Sabor Latino zijn afkomstig uit Midden-Amerika. Organisator Hans Keuper zegt er over: "Ze spelen zeer swingende dansbare muziek, zoals salsa, merengue, samba. Latijns-Amerikaanse muziek, waarbij zelfs oma Groot Nibbelink en opa Klein Hesselink niet stil kunnen blijven zitten."

De skatebaan is het podium voor de urban arts van het Amsterdamse ISH Dance Collective. In een strakke en opwindende choreografie, brengen skaters, BMX-ers en boarders en wervelende en energieke show, die tijdens de Spektakeltoer drie keer wordt opgevoerd.


De 35 meter hoge schoorsteen, het monument voor de huttenkeerls, is letterlijk het hoogtepunt op het Gieterijplein. Tijdens de Achterhoek Spektakeltoer is het een verticaal podium. 's Middags kan er, onder begeleiding, van de schoorsteen worden abgeseilt. Dan kun je ook zien hoe het Bencha theater alvast repeteert voor de Verticale Tango, die 's avonds om half tien wordt opgevoerd samen met de steltlopers van Close Act. Bencha Theater is een begrip in binnen- en buitenland. Het internationale gezelschap maakt theatrale, kleurrijke en originele voorstellingen in de stijl van het nieuwe circus. Bencha versmelt adembenemende balans- en luchtacrobatiek met dans en muziek. Bijzonder, hoogstaand, uniek, gewaagd. Superlatieven genoeg voor dit optreden, dat de grandioze afsluiting vormt van de twaalfde versie van de Achterhoek Spektakeltoer.

achterhoekspektakeltoer.nl

Reageer als eerste
Meer berichten