Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Robbert Eijgelaar is ook van de partij met zijn fantastische 'paardenkar', ingericht zoals zijn lunchroom in Doetinchem:  huiselijk en gezellig.(foto pr)
Robbert Eijgelaar is ook van de partij met zijn fantastische 'paardenkar', ingericht zoals zijn lunchroom in Doetinchem: huiselijk en gezellig.(foto pr)

Megchelen gaat terug in de tijd

MEGCHELEN - Het eerste weekend van augustus - 4, 5 en 6 augustus - stroomt het kleine dorp vol met alles wat met nostalgie te maken heeft.

Je vindt er oldtimer tractoren, motoren, trucks, nostalgische woonwagens en meer én op de zondagmiddag is er een gezellige FoodtruckHappening.
Het hele weekend valt dus genoeg te beleven in Megchelen. Vrijdagmiddag om 12.00 uur gaat het terrein open voor de diverse deelnemers met hun prachtige oldtimers. Buurtvereniging De Zwanenbroek viert vrijdagavond op het terrein en in de feesttent haar jaarlijkse kermis. Iedereen die zich in het feestgedruis wil storten is dan welkom. De prijzen voor de consumpties dateren de vrijdagavond zelfs ook uit vroeger tijden. Zaterdag start men met een gezamenlijk ontbijt, wel even van tevoren aanmelden. Rond 9.30 uur worden de oldtimer tractoren aangezengeld voor een toertocht. Vanaf 14.00 uur is het terrein toegankelijk voor het publiek en kan iedereen zich vergapen aan al het moois uit vroegere tijden. Oude ambachten, tractorbehendigheidsspelen, kermis voor de kleine kinderen en een markt voor jong en oud.
Kortom er is voor het hele gezin van alles te beleven.
Zondag is er voor de liefhebbers een gezellig gezamenlijk ontbijt, gevolgd door de oldtimer motortoertocht vanaf het terrein om 10.00 uur. Dat is ook het moment dat het festival opent voor alle belangstellenden met als primeur om 12.00 uur de start van een nieuw onderdeel.
"Nostalgie Megchelen is dit jaar verrassend anders dan voorgaande jaren. Op zondag is het evenement uitgebreid met een FoodtruckHappening", aldus Leonie Bramel van organisatie Nostalgie Megchelen. "Vanaf 12.00 uur is de start van de FoodtruckHappening. Enkele Foodtrucks laten je het ultieme nostalgische gevoel proeven met een gevarieerd aanbod lekkernijen. Een omgebouwde klassieke brandweerauto verkoopt een scala aan worsten én je kunt koffie drinken bereid in een omgebouwde paardentrailer."

Reageer als eerste
Meer berichten