Biebtip

Biebtip: Het Pauluslabyrint

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek Biebtips. Elke twee weken geeft een medewerker van de bibliotheek een tip voor een boek of dvd.

Deel 120 door Ingrid Jolink

Het Pauluslabyrint van Jeroen Windmeijer

De schrijver wordt al vergeleken met Dan Brown omdat dit boek raakvlakken heeft met bijvoorbeeld De Davincicode: spanning, achtervolgingen, historie, gebouwen, een stad, aansprekende personages, religie; het zit er allemaal in. Deze elementen vormen tezamen een smakelijke thriller met een spannend plot. Dat het zich afspeelt in Nederland, Leiden, kan een extra pluspunt zijn. Ik vond het heerlijk om te lezen en de stad Leiden is gestegen op mijn verlanglijst want verder dan museum Naturalis ben ik nog niet gekomen. Dankzij dit boek komt daar zeker verandering in.

De hoofdpersoon, archeoloog Peter de Haan, doorkruist in 24 uur de stad Leiden om een mysterie te ontraadselen, om zo zijn ontvoerde vriendin Judith te redden. Een mysterie, met zijn oorsprong in het vroege christendom en een belangrijke rol voor de apostel Paulus. Er zitten dus ook waargebeurde of in ieder geval historische elementen in dit verhaal waarbij iets meer inspanning gevraagd wordt van de lezer dan gemiddeld. Eventueel wat extra info is natuurlijk op te zoeken op internet en in de “Boekenkrant” van juni 2017, ter inzage én af te halen op de Bibliotheek, wordt dit boek besproken met wat meer achtergrondinfo.

Is Het Pauluslabyrint uitgeleend, vraag dan naar De bekentenissen van Petrus, het eerste boek van Jeroen Windmeijer over Peter de Haan. Beide delen zijn op zichzelf staand en uitstekend afzonderlijk te lezen. Veel plezier!

Meer berichten