Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Er lopen nu nog koeien die geen weet hebben wat over wat er over vier weken in hun weide gaat afspelen. (foto: PR)
Er lopen nu nog koeien die geen weet hebben wat over wat er over vier weken in hun weide gaat afspelen. (foto: PR)

Oude tijden herleven tijdens Oldtimer Festival

MEGCHELEN - Het eerste weekend van augustus verwacht men in Megchelen weer een toestroom van allerlei Oldtimers. Tractoren, motoren, trucks, nostalgische woonwagens, bromfietsen en nog veel meer. Diverse toertochten worden er georganiseerd en dan zal de weide waar nu de koeien nog rustig grazen er totaal anders uit zien.

Het evenement maakt een doorstart, een nieuw team heeft de organisatie overgenomen. Ze gaan ervan uit dat het festijn zeker gaat slagen en dat het nog jaren in Megchelen zal worden gehouden. Doordat de draagkracht en de saamhorigheid in het kleine kerkdorp erg groot is zet iedereen zich in om een steentje bij te dragen. Iedereen wil het evenement voor Megchelen in stand houden. Het is dan een hele kunst om het zo te organiseren dat de wei er in het eerste weekend van augustus piekfijn bij ligt.

Het eerste weekend van augustus staat boordevol activiteiten en iedereen kan, als men van nostalgie en gezelligheid houdt, zijn hart ophalen. Er zijn diverse activiteiten vanuit het verleden te zien. Het maaien en dorsen gebeurt zoals het jaren terug ook werd gedaan. Tevens kan men met de tractor deelnemen aan diverse behendigheidspelen. Uiteraard is er ook aan de kinderen gedacht want er is volop kindervermaak zoals een mini kermis. Daarnaast zal er ook een markt zijn en op de zondagmiddag wordt eten een belevenis want dan zijn er enkele foodtrucks aanwezig tijdens de FoodtruckHappening. Lekker eten staat dan centraal.

Vrijdagmiddag 4 augustus zullen de deelnemers met hun oldtimers arriveren. Zaterdag is het evenement geopend vanaf 14.00 uur en zondag vanaf 10.00 uur. In de feesttent zal er overdag en ’s avonds volop vertier zijn.

’s Avonds is er dansmuziek en de buurtschappen Asbroek en Zwanenbroek vieren vrijdagavond hun kermis ook op het festivalterrein. Uiteraard is deze avond voor iedereen toegankelijk die van gezelligheid houdt.

Vrijdagavond 4 augustus is de entree gratis. Zaterdagavond 5 augustus speelt de topformatie X-plain. De entree overdag is 6 euro en het parkeren is geheel gratis.

Oldtimer Festival Nostalgie Megchelen op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 augustus.

Meer informatie: info.nostalgiemegchelen@gmail.com, Facebook Euregio Oldtimer Megchelen.

nostalgiemegchelen.nl

Reageer als eerste
Meer berichten