Liefde in de Pangea.
Liefde in de Pangea. (Foto: PR)
Biebtip

Biebtip Mieke de Vette: Liefde in de Pangea van Tessa de Loo

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek Biebtips. Elke twee weken geeft een medewerker van de bibliotheek een tip voor een boek of dvd.

Deel 119 door Mieke de Vette

Liefde in de Pangea van Tessa de Loo

Pangea: het ene continent dat er 250 miljoen jaar geleden was, voordat de aardschollen gingen schuiven.

Liefde: de liefde van een jongen, Fidel, voor een meisje, Sacha. Dat meisje pleegt zelfmoord tijdens een schoolreisje in Rome.

Kameleons: Fidel gaat op zoek naar de Chamaeleo chamaeleon. De ‘gewone’ kameleon die ooit de Straat van Gibraltar was overgestoken naar Europa.

Fidel raakt als puber verstrikt in de verhalen, leugens van Sacha. Ze hebben een tijdje een relatie maar die verbreekt Fidel omdat hij de leugens, het gedraai niet langer aankan. En dan pleegt Sacha dus zelfmoord.

Het verhaal springt heen en weer in de tijd; Fidel als volwassen bioloog, in Portugal op zoek naar de kameleon en op zoek in zijn geheugen naar wat er zich heeft afgespeeld in dat ene schooljaar. Schuldig, medeplichtig? En de beschrijving van de relatie 20 jaar geleden.

Na veel leugens, overspel, bedrog, en allerlei andere perikelen ga je als lezer langzaam ontdekken waarom Sacha die stap gezet heeft. Koudbloedige dieren – een wat afstandelijke beschrijving van de zielenroerselen maar als verteller blijft Tessa de Loo op haar best.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden