Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Foto: Fietsnetwerk App

De smartphone en gebruik van fiets apps

ULFT - De Bibliotheek organiseert op 19 juli in de Bibliotheek Ulft een workshop waarin de handigheidjes van fiets apps worden geleerd, er wordt ook praktisch mee geoefend.

De Achterhoek kent vele mooie fietsroutes en pleisterplaatsen. De smartphone kan je nog meer plezier laten beleven tijdens het fietsen van deze routes. In samenwerking met Kruiswerk Achterhoek en iPad4senior organiseren we een praktische workshop waarin je alles te weten komt over het gebruik van Smartphone apps voor fietsroutes, het opzoeken van allerlei leuke plaatsen, restaurants en cafés. Hoe stuur je even snel een leuke foto naar familieleden en laat je je kinderen weten waar je bent. We oefenen ook in de praktijk waarbij je de route moet uitvoeren en een aantal leuke dingen onderweg moet opzoeken. Handig, toch? En niet alleen voor de zomer. De workshop wordt gehouden vanuit de Bibliotheek Ulft, Hutteweg 24, op woensdag 19 juli van 10.00 tot 12.00 uur.

Kosten bedragen € 15,00, leden de Bibliotheek en Kruiswerk hebben voordeel en betalen € 13,00. Inschrijven is verplicht en kan via www.kruiswerk.nl of in de Bibliotheek.

Innovatieve Fietsroute App

Nederland is een echt fietsland. Met ongeveer 200 miljoen dagtochten per jaar stappen veel Nederlanders regelmatig op de fiets om Nederland te ontdekken. Hierbij maken ze meestal gebruik van de fietsknooppunten. Dankzij dit systeem kan een route eenvoudig uitgezet worden door knooppuntnummers te volgen. Dit gebruiksvriendelijke systeem kent echter ook nadelen, want vaak lopen de routes niet langs bezienswaardigheden en horeca. Uit landelijk onderzoek van de ANWB blijkt dan ook dat onder andere de afwezigheid van horeca langs de fietsroutes een doorn in het oog is voor de fietsers.

Informatie op het juiste moment op de juiste plaats

Na een lange ontwikkelings- en testperiode introduceerde het Harderwijkse bedrijf Fietsnetwerk.nl hiervoor een oplossing: 'De Fietsnetwerk App'. Deze App maakt gebruik van de laatste innovaties op het gebied van GPS-technologie. Hij geeft hierdoor secure begeleiding langs de knooppunten door circa 30 meter voor elk fietsknooppunt informatie te geven over de volgende stap in de route. Een nieuw uitgangspunt en hiermee volledig anders dan de bestaande Fiets Apps. Naast routebegeleiding ontvangen gebruikers van de App in hetzelfde bericht ook omgevingsinformatie op hun smartphone. Dit kunnen bezienswaardigheden of horecagelegenheden zijn, vaak met een aanbieding van de lokale ondernemers.

Batterijverbruik tot een minimum beperkt

Indien gewenst kan direct de route hiernaartoe opgevraagd worden. Met een bestand van ongeveer 2200 afstapmomenten, waarvan zo'n 480 in de provincie Gelderland, is er langs elke fietsroute van Fietsnetwerk.nl wel iets te zien of te doen. Dat aantal zal in de komende tijd alleen maar groeien. Door de innovatieve techniek is het batterij- en dataverbruik tot een minimum beperkt zodat zorgeloos een dag gefietst kan worden.

Ook zonder internet te gebruiken en gratis te downloaden

Bij een bezoek aan een afstapmomenten ontvangt men een welkomstbericht, een leuke aanbieding of informatie over de locatie. Ook zonder internet krijgt men deze informatie omdat gebruik wordt gemaakt van de innovatieve beacon-technologie.

De Fietsnetwerk App is gratis te downloaden voor Android en IOS en wordt intussen door meer dan 40.000 enthousiaste fietsers gebruikt.
Meer informatie over de Fietsnetwerk App is te vinden op: www.fietsnetwerk.nl/fiets-app

Reageer als eerste
Meer berichten